Je kaj nervoze pred tekmo s Francijo?

Ne, saj smo se igralke zelo dolgo pripravljale. Že tretjič bom igrala v dodatnih kvalifikacijah, zato ni nobene nervoze. Punce smo dobro pripravljene. Veliko smo vložile v delo, a na koncu bo vse povedal rezultat.

Imata kaj strahu pred neuspehom?

O neuspehu ne razmišljam, ampak samo o cilju, to je uvrstitev na evropsko prvenstvo. Čas je, da se slovenska ženska reprezentanca uvrsti na evropsko prvenstvo. Letos nam lahko uspe.

Ste igralke kaj utrujene po dolgi klubski sezoni?

Imamo to srečo, da se vse punce dobro razumemo. Vse, ki pridemo v reprezentanco, komaj čakamo, da se spet vidimo, zato dobro sodelujemo. Z dobrim vzdušjem izgine tudi utrujenost po sezoni.

Po koncu kvalifikacij obveznosti ne bo konec. Zdržati boste morale še precej naporov.

Najlepše poletje v življenju bi bilo, če bi imele čim več obveznosti, saj bi to pomenilo, da bomo igrale na evropskem prvenstvu. To so moje sanje. Če bomo igrale na evropskem prvenstvu, bo zelo sladko preživeti poletje v dvorani.

V Slovenski odbojkarski zvezi pravijo, da ste ženske in moški enakovredni, kar zadeva njeno podporo. Se strinjate?

Veliko se je naredilo na tem področju. V preteklosti je bila razlika veliko večja. Zdaj tudi ženske prihajamo na raven, ki so jo imeli moški. Če pridemo še na evropsko prvenstvo, bo podpora lahko še boljša.

Kako ste se zadovoljni s klubsko sezono?

Bila je težka in naporna. Nisem imela najboljše sezone, kar pa ne pomeni, da nisem pripravljena. S treningi še bolj napredujem. Za reprezentanco bom zagotovo dobro pripravljena.

Kako je razvita ženska odbojka v Italiji?

V zadnjem času je malce nazadovala, saj primanjkuje denarja. Kljub temu se v Italiji še vedno zelo dobro dela in je ostalo nekaj vrhunskih igralk. V Italiji se počutim kot doma, tako da bi z veseljem še ostala v tej državi.

Pri moških v Italiji veliko klubov usiha in na novo nastaja. Je enako pri ženskah?

Tega je več, kot bi moralo biti. Z ustanavljanjem novih klubov izgine nekaj športnega duha. Tisti, ki ima denar, igra v prvi ligi, pri čemer ni pomembno, ali je pred tem izpadel ali napredoval. A še vedno je boljše, da so v ligi tisti klubi, ki igralkam redno plačujejo dogovorjen denar.

V prihodnji sezoni bo imela ženska odbojka v Sloveniji prvič predstavnika v ligi prvakov. Je zato Calcit Kamnik mamljiv za Slovenke iz tujine?

Igralke v reprezentanci smo se že šalile, da se bomo zdaj spet vse vrnile v Slovenijo. V tujini nam je super, ampak če bi na najvišji ravni lahko igrale doma, bi bilo skoraj sanjsko. Zagotovo je zanimiva možnost.