Vila je sestavljena iz treh lamel - dvokapnic, ki z zamikanjem tvorijo izredno razgiban tloris, prilagojen življenju in potrebam sodobne družine. Ta njenim članom ponuja kar največ udobja in kakovostno bivanje. Poenotena fasada ter kritine lamel poudarjajo razgibanost volumnov s kombinacijo temnih in svetlih odtenkov kot tudi z uporabo samih materialov - kombinacijo lesenih panelov ter vlaknocementnih plošč.

Trije podaljšani elementi, povezani v pritličju

Hišo sestavljajo trije podaljšani elementi, ki ustvarjajo dinamičen tloris. Vsi trije volumni so povezani v pritličju ter ustvarjajo večji osrednji prostor, kjer družina preživi največ časa – kuhinjo in jedilnico. Celo pritličje je odprto in svetlo, saj velika steklena panoramska stena vodi na zunanjo teraso, od koder se odpira pogled na okoliške travnike, griče in gozdove. Zgornje nadstropje sredinskega volumna je namenjeno sobam z zasebno kopalnico in garderobno sobo.

Kontrastna fasada in umirjena notranjost

Temnosvetli kontrast fasade lepo dopolnjujeta sosednji nasad brez ter okoliška gozdna pokrajina. Končni rezultat je sanjska hiša za naročnika, ki kakovostno dopolnjujejo slovensko stanovanjsko topografijo. Barvni kontrasti v interjerju niso tako izraziti kot na zunanjosti hiše. V njem prevladujejo naravni odtenki in vzorci lesa ter bele površine sten. Prevladujoč element je skrbno zasnovano osrednje stopnišče, ki predstavlja tudi srce hiše.

Vir: www.archdaily.com