Dnevnikova stava
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Nogomet - Finska - 1.liga

HJK Helsinki - Inter Turku
1
Aktualni finski prvak HJK je zelo dobro odprl novo sezono in na prvih 9 prvenstvenih tekmah izgubil le enkrat,kar mu prinaša trenutno prvo mesto, kjer želi biti tudi ob koncu sezone. Zelo dober izkupiček ima moštvo iz Helsinkov predvsem na domačih tekmah, saj je na petih zbralo 13 točk. Trend bo HJK poskušal nadaljevati tudi proti enemu glavnih konkurentov za končno prvo mesto, ki je prav tako dobro začel novo sezono, zato se obeta zanimivo srečanje, na katerem pa so domači vendarle v prednosti.

Nogomet - Turčija - Pokal

Fenerbahče – Bursaspor
1
Fenerbahče ima po treh zaporednih spodrsljajih Bešiktaša v prvenstvu eno skrb manj, saj si je praktično že zagotovil igranje v ligi prvakov. Sedaj ostajata le še boja za naslov prvaka v prvenstvu in pokalu, pri Fenerju pa si seveda želijo obeh lovorik, za kateri se bo treba udariti z Galatasarayem. V pokalu je finale že skoraj v roki, saj so prvo tekmo v gosteh nogometaši Fenerbahčeja dobili z 2:1, zato jim doma ustreza tudi remi, a zahtevno občinstvo na zadnjih tekmah v sezoni vselej zahteva zmago, vsi drugi rezultati pa bi lahko načeli zmagovito miselnost v odločilnem delu sezone, zato bodo domači krenili po še eno zmago in zanesljiv skok v finale.

Košarka - Turčija - 1.liga

Fenerbahče - Galatasaray
1
Košarkarji Fenerbahčeja so na zaključnem turnirju evrolige doživeli dva poraza in se sklonjenih glav vrnili domov, a Željko Obradović ne bo dovolil nobenega popuščanja, svoje varovance pa je gotovo že vrnil v treniranje pod polno obremenitvijo. V končnici turškega prvenstva bo šlo na mnogih tekmah na nož in tega se pri Fenerju dobro zavedajo, zato je treba čim prej priti v zmagovito formo, vsem pa je jasno, da je cilj le en – naslov prvaka. Galatasaray, ki je v tej sezoni igral zelo neprepričljivo, jim bo le stežka predstavljal visoko oviro.

Košarka - ZDA - NBA

Golden State - Houston
1
Houston se je na prvi tekmi finala Zahoda dobro upiral in nekoliko presenetljivo izgubil šele v zadnjih sekundah. Bojevniki bodo tokrat pazili, da si ne privoščijo podobno slabega začetka tekme kot v torek, da ne bodo spet takoj v zaostanku 15 točk, kar jim bo omogočilo bolj sproščeno končnico. Tokrat ne pričakujem tesnega rezultata, temveč prepričljivo zmago domačih in vodstvo z 2:0.