Vrhovno sodišče bo odločitev o sporu med Fišerjem in KPK sprejelo leta 2017. Po dveh odločitvah upravnega sodišča v prid komisiji bodo vrhovni sodniki poročilo v zadevi Škrlec v delu, ki se nanaša na Fišerja, na začudenje celotne javnosti odpravili. Presodili bodo, da je komisija z izdajo tega poročila posegla v tožnikove ustavne pravice. Predsednik Boris Štefanec bo moral v treh dneh po prejemu sodbe s spletnih strani komisije odstraniti svoje ugotovitve, Fišerju pa bodo morali v 15 dneh od vročitve sodbe povrniti tudi 538,68 evra stroškov z zakonskimi zamudnimi obrestmi. Na razsodbo vrhovnega sodišča se bo senat KPK odzval pisno. Zapisal bo, da jo spoštujejo, da pa je bila odločitev komisije v zvezi z omenjenim poročilom večkrat potrjena na upravnem sodišču.

Na svojem blogu se bo nemudoma oglasil tudi Vinko Gorenak, ki se bo leta 2017 še naprej bojeval proti krivosodju z vsemi pravnimi sredstvi. »To je seveda velika laž in veliko sprenevedanje. Vloga vrhovnega sodišča pač ni v tem, da sešteva domnevno sporne zneske iz proslulega poročila KPK, temveč je njegova naloga v ugotavljanju zakonitosti pri zbiranju podatkov in pripravi ter objavi proslulega poročila KPK. In vrhovno sodišče je bilo jasno,« bo odločen Gorenak. »Proslulo poročilo KPK, ki ga danes v delu, ki se je nanašal na Zvonka Fišerja, sploh ni več, je jasen dokaz podtalnega in subverzivnega dela slovenske politične levice, ki je s pomočjo kvazineodvisnih institucij in posebnih nameščencev v njih sposobna s pomočjo medijev zamenjati katero koli oblast. To je naravnost strašljivo za državo, ki je članica EU. Verjamem, da niti EU tega ne dojame v vseh razsežnostih tega problema,« bo svoje misli in vejice tipkal slovenski demokrat.

Ob zlohotnih ugotovitvah, da je Fišer z razpletom dogodkov na vrhovnem sodišču lahko zadovoljen, saj je razsodilo njemu v prid, bo Gorenak za svojo pisalno mizo zgolj zmajal z glavo. »To niti slučajno ne more biti tako. Sodstvo je to zadevo obravnavalo absolutno prednostno in jo je končalo v več kot dveh letih. Je to absolutno prednostno? Niti slučajno. V urejenem sodnem sistemu bi bila reakcija sodstva dobesedna, torej absolutno prednostna, kar pa pomeni največ dva do tri mesece skupnega odločanja. To bi bilo absolutno prednostno,« bo svoj blog z zadovoljstvom polnil nekdanji notranji minister...

Tako kot 26. februarja 2015.