V nekaj tednih se je našel človek, ki se je odločil, da ugriza v kislo jabolko ne bo izpljunil, temveč bo skušal okus izboljšati. Sliši na ime Iztok Klančnik. Njegova preteklost kaže, da ni smučarski analfabet, sedanjost pa, da je uspešen poslovnež, ki vodi multinacionalko. Opravljanja svoje volonterske funkcije se je lotil s svetlobno hitrostjo. V enem mesecu je postavil večji del vodstvene strukture, pod katero se je podpisal. Na funkcije je predlagal ljudi, ki jih je slovensko alpsko smučanje iskalo več mesecev.

Začetek zgodbe s pravljičnim pridihom je pritegnil pozornost. Pravljica se bo najkasneje na začetku nove tekmovalne sezone prevesila v dramo. Bržčas že prej, saj so si karakterji najvidnejših imen v vodstveni strukturi alpskega smučanja preveč različni. V prvi vrsti med prihodnjim novim vodjem panoge Pavlijem Čebuljem in novim nadzornikom Andreo Massijem. Prvi naj bi bil opora prihodnjim odgovornim trenerjem, drugi bo, sodeč po izjavah, brezkompromisno ocenjeval njihovo delo. Nobena skrivnost namreč ni, da Čebulj in Massi nista izbirala drug drugega. Prvega so izbrali alpski smučarski klubi, drugega pa predvsem predsednik in direktor SZS, ki se jima je prijateljsko uklonil tudi Klančnik.

Kakor koli bodo profesionalci in volonterji na zvezi prenašali stres, bodo vsi odvisni od enih in istih obrazov. Imenujejo se športniki. Panoga bo na tankem ledu ostala na površju z vrhunskimi rezultati v svetovnem pokalu in največjih tekmovanjih, ne pa z lovorikami na cicibanskih pokalih.