Dnevnikova stava
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Nogomet - Anglija - Premier

Liverpool - Crystal P.
1
Jasno je, da Liverpool v prihodnji sezoni ne bo igral v ligi prvakov, v najhujšem primeru pa se zna zgoditi, da ostane celo brez evropske lige, saj ima šestouvrščeni Tottenham le štiri točke manj. A kljub slabi formi bo Liverpool danes v vlogi velikega favorita, saj gosti Crystal Palace. Slednji ima za sabo še slabšo serijo od nogometašev z Anfielda, saj je izgubil zadnja štiri srečanja.

Nogomet - Francija - 1.liga

Montpellier - PSG
2
Paris Saint-Germain je tik pred osvojitvijo svojega tretjega zaporednega naslova francoskega prvaka. Od uspeha ga v predzadnjem krogu loči le še tekma proti Montpellierju, proti kateremu bi za naslov zadostovala že točka. Glede na to, da so Parižani Montpellier nazadnje premagali s kar 3:0, večjih težav ne bi smeli imeti niti tokrat.

Nogomet - Hrvaška - 1.liga

Dinamo ZG - Hajduk
1
Tekma med Dinamom in Hajdukom bo derbi le v navednicah, saj so Zagrebčani že pred časom osvojili naslov hrvaškega prvaka, povrhu pa so že več let za razred boljši tekmec od Splitčanov. Dokaz je že pogled na lestvico, kjer ima Hajduk kljub tretjemu mestu kar 35 točk manj od svojega velikega in v ligi še vedno neporaženega tekmeca.

Nogomet - Turčija - 1.liga

Galatasaray - Genclerbirligi
1
Galatasaray je vodilno moštvo lige, a mu za ovratnik dihata Fenerbahče in Bešiktaš, ki imata tri oziroma štiri točke manj. To seveda pomeni, da si turški velikan spodrsljaja ne sme privoščiti, saj ga utegne ta zelo drago stati. Danes do presenečenja vseeno ne bi smelo priti, saj je Genclerbirligi šele devetouvrščeno moštvo v prvenstvu, ki je na zadnjih šestih tekmah slavilo zgolj enkrat.

Hokej - Mednarodni - SP Elitne divizije

Kanada - Češka
1
Kanadčani so na letošnjem svetovnem prvenstvu izjemno prepričljivi in bržkone veljajo za največje favorite za končno zmago. Glede na zadnji dve tekmi, ko so najprej premagali Avstrijce z 10:1 in nato še Beloruse z 9:0, se zdi, da zgolj še stopnjujejo formo. Čeprav so Čehi domačini in bodo imeli močno podporo s tribun, si bodo zmago težko izborili.