Dnevnikova stava
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Nogomet - Libertadores pokal

Boca Juniors - River Plate
1, 0
Mestna rivala se merita že v osmini finala Cope Libertadores in znova se obeta nogometna poslastica, saj je River prvo tekmo dobil z 1:0, ko je izkoristil enajstmetrovko v zaključku tekme. Boca je sicer favorit za napredovanje iz tega para, zato tokrat lahko pričakujemo, da bodo domači od prve minute napadli na vso moč in poskušali čim prej zadeti in izničiti prednost Riverja. Gostom ustreza že remi in verjetno se bodo tokrat prišli predvsem braniti, čeprav jim verjetno doseženi gol ne bi škodil, a bodo imeli tokrat precej več dela z branjenjem.

Nogomet - Anglija - Championship

Middlesbrough - Brentford
1, 0
Middlesbrough ima močno zasedbo in bi moral pravzaprav napredovati že po rednem delu sezone, a je bil za nekaj točk prekratek in mora zato igrati kvalifikacije. Da jih to ne bo ustavilo, so pokazali že na prvi tekmi, ko so Brentford v gosteh ugnali z 2:1. Danes torej lahko mirno pričakajo tekmo in niti ne potrebujejo nujno zmage, dovolj bo tudi remi. Kljub vsemu je bolj verjetno, da se bo Middlesbrough na zadnji domači tekmi sezone od navijačev poskušal posloviti z zmago in jih na najboljši način povabil na Wembley za finale kvalifikacij.

Košarka - Evroliga

CSKA - Olympiakos
1
CSKA ima ob Realu najmočnejšo zasedbo v Evropi in je le malo manjši favorit za naslov prvaka od kraljevega kluba, pa še to gre pripisati dejstvu, da je final4 v Madridu. Rusi so izkušeni in vajeni igranja tako težkih tekem, kar sicer velja tudi za Olympiacos, ki je bil v zadnjih treh letih dvakrat prvak, a CSKA bo prav zato še toliko bolj pripravljen na nasprotnika, ki na papirju zgleda premagljiv. Spanulis bo gotovo deležen posebne pozornosti, da ne bi znova »skuhal« kakšne magične predstave in Grke popeljal v ponoven nenadejani finale.

Košarka - Slovenija - 1.liga

Helios Suns - KK Rogaška
1
Gašper Okorn je uspel v nekaj mesecih pri Heliosu stvari postaviti na pravo mesto in Domžalčani so od ekipe za posmeh prišli vse do polfinala DP. A to ni konec poti, saj je Rogaška povsem premagljiv nasprotnik in takšne priložnosti za finale pri Heliosu ne bodo kar tako izpustili iz rok. Prvo tekmo (73:72) je Rogaška po napeti končnici dobila s košem v svojem zadnjem napadu, Domžalčani pa potem niso več uspeli nagniti tehtnice na svojo stran. Tokrat bo na strani Heliosa tudi glasna publika, ki v Hali komunalnega centra vselej šesti igralec domačih in najverjetneje bosta moštvi čez nekaj dni o finalistu odločali na tretji tekmi.

Košarka - ZDA - NBA

Memphis - Golden State
2
Po zaostanku z 1:2 so pri Golden State dojeli, da je konec heca. Prvi nosilec končnice in prvi favorit za naslov prvaka je prestavil v višjo prestavo in dvakrat visoko porazil Memšhis (101:84 in 98:78), s čimer so bojevniki nakazali, da želijo čim prej v konferenčni finale, nikakor pa si ne želijo sedme tekme, saj je takrat vse možno. Čeprav bodo imeli grizliji prednost domačega parketa in podporo s tribun, jih verjetno čaka še ena tekma proti napadu, ki ga kljub odlični obrambi ne bodo uspeli ustaviti.