Kako stresne so bile za vas kot najbolj izkušenega tekmovalca kvalifikacije za reprezentančni dres?

Po dolgem času zelo stresne. Začutiti kanček treme je bilo celo dobrodošlo. Bil sem živčen zaradi desetmesečne odsotnosti, še posebno pred drugo tekmo, saj sem se zavedal, da lahko že na njej potrdim reprezentančni dres. Prihajajo mladi, zato je vsako leto težje in se moraš znašati le na rutino.

Ali so bile to najtežje kvalifikacije v vaši dosedanji karieri?

Ne. Bile so še hujše. Ko sem prihajal v reprezentanco, sem napadal na vso moč, ker nisem mogel ničesar izgubiti. Najbolj živčen, čeprav tega nisem kazal, sem bil leta 2008, ko so bile izbirne tekme za olimpijske igre v Pekingu. Tedaj je bilo v igri veliko, saj je v našem športu tako, da imaš lahko na olimpijskih igrah le en čoln na državo na disciplino.

Kako ste zadovoljni z vožnjami na tekmah v letošnji sezoni?

Ne posebej. So prej slabe kot dobre. V vsaki je bilo v sekundah še kar nekaj rezerve. Potem ko sem se v reprezentanco uvrstil že po dveh tekmah, sem želel na tretji tekmovati za svoj užitek. Vožnja sploh ni bila slaba, imel sem še sekundo ali dve rezerve, a me je zelo razjezilo to, kar se v Tacnu dogaja vsako leto. Nekatera vrata so bila znova v vodi, zato nisem mogel normalno dirkati in sem moral po vsej progi delati popravke.

Ali lahko že ocenite, kam spadate v mednarodni konkurenci?

Če odpeljem tako, kot znam, torej brez napak, lahko še vedno zmagam.

Še čutite bolečine v poškodovani rami?

Ne. Vse je tako, kot mora biti. Bolečin ni več, telesna pripravljenost in počutje sta takšna, kot si želim.

Ali ste v imeli v programu priprav kakšno novost?

Ne. Edina razlika je v tem, da sem veliko časa namenil rehabilitaciji po poškodbi, zato je bilo treninga manj kot v minulih sezonah. Zaradi premora sem še bolj lačen tekem.

Kakšen je načrt dela v prihodnjih 14 dneh do evropskega prvenstva?

Treniral bom doma, na prizorišče bomo odšli teden dni pred začetkom. Najpomembnejše je, da so izbirne tekme mimo in se prava sezona končno začne. Po enoletni odsotnosti komaj čakam na tekmovalni adrenalin. Obeta se zanimiva sezona z evropskim prvenstvom, tekmami svetovnega pokala in za konec svetovno prvenstvo v Londonu, kjer se bodo delile tudi kvote za olimpijske igre leta 2016 v Riu de Janieru.