O zdravstvenem stanju.

Povsem sem zdrava in posledično odlično telesno pripravljena. Lahko rečem, da najbolje doslej.

O bližajočem se začetku sezone.

V tej sezoni me čaka izjemno veliko tekmovanj. Njihova glavna značilnost je, da so lokacije zelo oddaljene, tako da bom veliko časa preživela na potovanjih ter premagovala časovne razlike. S tega stališča lahko priznam, da me to dejstvo malce skrbi.

O pričakovanjih v Šanghaju, kamor bo odpotovala danes.

Načrtujem tekmovati na vseh sedmih mitingih diamantne lige. Lani je bila za menoj izjemna sezona, saj sem bila v skupnem seštevku druga. Tem dosežkom bi se rada približala tudi letos. Na začetku sezone še nisem v vrhunski formi, zato bi bila v Šanghaju zadovoljna z metom, dolgim okoli 63 metrov.

O vrhuncu sezone, svetovnem prvenstvu v Pekingu.

Prav vsi načrti v letošnji sezoni bodo podrejeni Pekingu. Zato bom praktično na vseh mitingih diamantne lige tekmovala iz polnega treninga. Moj cilj v Pekingu bo izboljšanje svoje doslej najboljše uvrstitve na velikih tekmovanjih (šesto mesto, op. p.). Če se spogledujem s kolajno? Seveda se. Verjamem, da sem jo sposobna osvojiti, kot tudi izboljšati državni rekord.

O nihanjih med sezono.

Pričakujem, da bom v drugem delu sezone nekoliko padla v formi. Zato je moj cilj, da tedaj redno mečem kopje med 62 in 63 metri. Če mi bo to uspelo, bom na dobri poti proti svetovnemu prvenstvu. Prvi padec lahko pričakujem že konec tega meseca, ko bom pripotovala iz ZDA. Pričakujem, da bom po vseh poteh precej izčrpana, saj bom v zgolj enajstih dneh tekmovala na povsem različnih lokacijah po vsem svetu.

O psihološki pripravi.

Verjamem, da sem tudi na tem področju naredila korak naprej. Hkrati imam veliko izkušenj, ki jih bom skušala med sezono obrniti sebi v prid.

O aktualnih težavah atletov pri podpisovanju pogodb z AZS.

Osebno lahko rečem, da so pogodbe med nami in atletsko zvezo super sestavljene. Večina obveznosti gre v prid atletom. Poleg tega so znotraj klavzule, kar zadeva poškodbe, pri meni pa gre še za prilagajanje dveh terminov, ko bi morala nositi slovenski dres, a bom smela nastopiti na mitingih diamantne lige. Zmotile so me le obveznosti okrog meritev.

O tem, ali športniki ne potrebujejo meritev.

Seveda jim potrebujemo. A predvsem v mlajših kategorijah. Izkušeni športniki imamo ob sebi trenerje, ki že na treningih vidijo, kaj izvajamo narobe. Zato bi bilo po mojem mnenju bolj smiselno, če bi se ta denar porabil za kaj drugega. A poudarjam, da gre tu predvsem za starejše atlete, ne mlajše.

O tem, ali ima pred sezono pripravljen kakšen plan B.

Pred sezono nimam pripravljenih nobenih rezervnih scenarijev. Zrem zgolj v prihodnost, v kateri imam jasno zastavljene cilje. Kot sem se na športni poti večkrat prepričala, pa se lahko hitro kaj zalomi. V tem primeru bomo morali reagirati hitro. Naj gre za kakšno poškodbo ali kaj drugega.