Dogajanje v domačem klubskem hokeju je v času svetovnega prvenstva na Češkem razumljivo potisnjeno na rob, a pri Olimpiji ravno zdaj potekajo odločilni dnevi glede usode kluba. Predsednik tivolskega kolektiva Marko Popovič je naposled sklical že dlje časa pričakovano skupščino kluba, ki jo bodo izvedli jutri popoldne. Na zasedanju bodo zarisali smernice, kakšno pot bo Olimpija ubrala za prihodnost. Poraja se vprašanje, ali so v Tivoliju sploh pripravljeni na spremembe dosedanjega delovanja.

Ljubljanski klub ima manj kot trideset članov, zato ni nujno, da bo skupščina sploh sklepčna. Popovič načrtuje glasovanje o spremembi statuta, ki bo odprla nekatere nove možnosti in funkcije. Med drugim bi povečali število članov v upravnem odboru, lahko bi izvolili poslovnega direktorja, generalnega sekretarja, vodjo moštva... V upravnem odboru je bilo doslej deset funkcionarjev, Popovič pa ima na seznamu želja že nova imena. Na skupščini bo šlo tudi za posredni dvoboj med Popovičem in dolgoletnim športnim direktorjem Matjažem Sekljem, ki ima znotraj kolektiva navkljub spornemu poslovanju še vedno veliko privržencev predvsem med starejšimi člani. Po naših zanesljivih informacijah so se v ozadju že začela lobiranja, zato se omenjajo različni scenariji končnega razpleta. Morda člani skupščine sprememb sploh ne bodo podprli, kar bi privedlo do nepreklicnega odstopa predsednika Marka Popoviča, Olimpijo pa bi v tem primeru še naprej vodil Sekelj.

Kot smo že poročali, namerava Popovič za poslovno direktorico predlagati znano gospodarstvenico Melito Kolbezen. Kandidat za novega športnega direktorja je javnosti še vedno nepoznan, a kot smo izvedeli, se bo predvidoma v roku tedna dni dokončno odločil, ali bo sprejel novo vlogo. Namignemo lahko, da gre za poznano ime v slovenskem hokeju v obdobju zadnjega leta dni, v tem trenutku pa kaže, da je zelo blizu privolitvi sodelovanja. V tem primeru bi Matjaž Sekelj moral zapustiti enega vitalnih položajev v klubu, s katerega je Olimpijo privedel na rob preživetja. Spomnimo, da so se v Tivoliju ob več kot tri milijone evrov visokem dolgu odločili za uvedbo postopka poenostavljene prisilne poravnave, pod katero se je kot odgovorna oseba podpisal Sekelj.