Dnevnikova stava
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Nogomet - Slovenija - 1. liga

Domžale - Koper
1
Domžale morajo igrati na vso moč, saj so še v boju za drugo mesto, lahko pa tudi pristanejo na neželenem četrtem, zato bodo domači verjetno imeli nadzor nad igro od prve minute v svojih rokah in bodo odločno krenili po tri točke, Koprčani pa letos čakajo le še na 20. maj, ko bodo na svojem stadionu v finalu pokala igrali proti Celju in z osvojeno lovoriko bi si priigrali tudi Evropo.

Nogomet - Turčija - 1.liga

Mersin - Galatasaray
2
V Turčiji se bo boj za prvaka bil vse do zadnjih minut zadnjega kroga, saj trio iz Carigrada nadaljuje mrtvi tek in se menja v vodstvu. Galatasaray je sedaj 4 tekme pred koncem spet prevzel prvo mesto, ki ga nikakor ne bo želel več izpustiti iz rok. Na današnjem gostovanju pri 7. ekipi lige bo zato treba zmagati, kar bo vse prej kot lahko, saj je Mersin doma izgubil le trikrat na 14 tekmah, a če je želja naslov prvaka, bo treba premagati nasprotnika, ki je z mislimi že na dopustu, saj je obsojen na sredino lestvice.

Tenis - ATP - Rim

Murray A. - Chardy J.
1
Murray je očitno odkril skrivno formulo, kako kar naenkrat postati odličen igralec na pesku, saj je v zadnjem tednu osvojil dva močna turnirja v Münchnu in Madridu, pred tem pa še nikoli ni slavil turnirske zmage na tej podlagi. Nedeljska zmaga v finalu proti Nadalu mu bo dala še dodatna krila in prav gotovo bo tudi v Rimu poskušal priti čim dlje ter tako favoritom pred Roland Garrosom sporočiti, naj ga jemljejo resno.

Košarka - ZDA - NBA

Houston - LA Clippers
2
Clippers so vse večja velesila, ki na stavnicah kotira vse bolje in počasi prevzema celo vlogo prvega favorita v boju za šampionske prstane. Odlična kemija v moštvu in super forma nosilcev igre sta v zadnjih dneh že kar nekajkrat navdušila, po San Antoniu pa bo moralo orožje proti moštvu iz Kalifornije očitno položiti še drugo moštvo iz Teskasa, saj je bil Houston na zadnjih dveh tekmah v Los Angelesu povsem nebogljen in svetlobna leta oddaljen od zmage. Rakete imajo danes zadnjo možnost, da ostanejo pri življenju in izsilijo vsaj 6. tekmo, a čaka jih zelo težka naloga in če bodo danes končali sezono, to ne bo nobena senzacija.