Ttende Stobag zagotavljajo kvaliteto in nam nudijo senco vrsto let, seveda pa je potrebno dobro strokovno svetovanje, da izberemo pravi tip.

V grobem tende delimo na kasetne in nekasetne. Roke so lahko škarjasto zložljive ali teleskopske. Tende so največkrat montirane na steno ali strop. Škarjasto zložljive ali teleskopske roke potiskajo čelni profil proč od sebe in tako razvijajo platno z navijalne osi. Visoka stabilnost zložljivih in teleskopskih rok omogoča prosto visenje in zanesljiv ter varen izpah brez dodatnih podpornih namestitev. Pri uporabi tehnike teleskopskih rok, ki jo je oblikoval in razvil Stobag, je mogoč izpah do 5 metrov,. Tako je moč z eno tendo senčiti površine, velike do 90 kvadratnih metrov.

Tende Stobag s škarjasto zložljivimi in teleskopskimi rokami so izdelane individualno po meri in tako ponujajo ogromno možnosti. Stalne kontrole kakovosti in uporaba preverjenih znamk tkanin z do 100-odstotno UV-zaščito zagotavljajo najvišjo zaščito in funkcionalnost. Kasetne tende odlikuje izjemno dobra zaščita zložljivih in teleskopskih rok, ki jim podaljša življenjsko dobo in poskrbi za brezskrbno zagotavljanje sence. Elegantna in proti koroziji odporna aluminijasta kaseta v zaprtem stanju ščiti platno in mehanske dele pred vplivi okolja, kot so padavine, močan veter ali umazanijo.

Zahvaljujoč dimenzijskim razširitvam lahko s tendo za terase Pergolino P3500 nevsiljivo senčite tudi zelo velike površine. Nosilni profil pod vodili zagotavlja visoko stopnjo stabilnosti platna in tako tenda Pergolino tudi v slabem vremenu ohrani svojo stabilnost. Robusten sistem je moč hitro in preprosto montirati. Integriran plinski mehanizem z vzmetjo zagotavlja, da je blago vedno optimalno napeto. Zmogljiv elektropogon omogoča preprosto upravljanje.