Dogodek so prvič in z izjemnim odzivom izvedli lansko leto. Ogledov proizvodnje se je udeležilo zelo veliko število ljudi: mladih, ki jih zanima delo v tekstilni dejavnosti, Škofjeločanov, ki želijo spoznati delovanje ene najstarejših škofjeloških tovarn, številni upokojeni zaposleni Odeje, ki jih zanima razvoj podjetja, ter obiskovalci iz vse Slovenije, ki so želeli spoznati izvor izdelkov, s katerimi opremljajo svoj dom. V tednih po zaključku dogodka so v Odeji dobili veliko vprašanj in prošenj za ponovitev dogodka, zato so se odločili, da vrata odprejo tudi letos.

Priložnost, da okrepi svojo povezanost z okoljem, kjer deluje

V Odeji se močno zavedajo svoje vpetosti v lokalno skupnost, delujejo družbeno odgovorno in skrbijo za razvoj tekstilne dejavnosti v Škofji Loki in v Sloveniji. Zato želijo letos dogodek izkoristiti tudi za dobrodelne in izobraževalne aktivnosti, ki jih sicer izvajajo vse leto v sodelovanju z mnogimi ustanovami in posamezniki. Ne le da bodo obiskovalcem predstavili vse vidike v izdelavi njihovih izdelkov, pač pa bodo tudi predstavili zgodovino podjetja, ki ga je pred več kot 80 leti ustanovil Rado Thaler. Ob dnevu odprtih vrat bodo Vrtcu Škofja Loka podarili 20 odejic za otroke, nadaljevali pa bodo tudi dobro prakso, da vrtcem in osnovnim šolam, ki za to zaprosijo, poklonijo ostanke materialov, ki jih potrebujejo za izvajanje ustvarjalnih dejavnosti otrok.

Spoznajte razloge za odličnost izdelkov Odeja

Vodeni ogledi proizvodnje bodo potekali med 10. in 13. uro v tovarni Odeja na Kidričevi cesti 80 v industrijski coni Trata v Škofji Loki. Predstavili vam bodo vse faze izdelave posameznega izdelka in odgovarjali na vprašanja. Spoznali boste, koliko znanja, skrbnosti, pozitivne energije in spoštovanja do vašega dobrega počutja všijejo v vsak Odejin izdelek. Obiskovalci dogodka jih bodo lahko kupili s popusti do 60 odstotkov. Velika tovarniška razprodaja se bo začela ob 8.30 in se zaključila ob 16. uri. Na prodaj bodo izbrane vrhunske odeje in vzglavniki, nadvložki za udobnejše spanje, priljubljena Odejina posteljnina, barvita okrasna pregrinjala in okrasni vzglavniki, izdelki za otroke in drugi izdelki za ureditev doma.

Presenečenja in nagrade za obiskovalce

V Odeji bodo poskrbeli, da bo udeležencem dneva odprtih vrat lepo. Vsakogar, ki se bo udeležil vodenega ogleda proizvodnje, bodo obdarili z drobno pozornostjo. Med nakupovalci na tovarniški razprodaji bodo izžrebali enega srečneža, ki mu bodo v celoti povrnili strošek nakupa. Vsak nakupovalec na tovarniški razprodaji bo prejel Odejin darilni bon v vrednosti 10 evrov, ki ga bo lahko že naslednji dan uveljavil v Odejinih trgovinah po vsej Sloveniji. Izdelke iz novih kolekcij in programov pa boste lahko kupili 30 odstotkov ceneje. Za piko na i boste lahko preizkusili in kupili še sladke domače dobrote Slaščičarstva Marta.