Boris Ortar

Na Slovenski cesti je zdaj izjemno veliko prostora. Sprašujem se, kje se je vsa ta širina prostora skrivala prej, pred prenovo? Ste opazili tudi, kako je prenovljeni del Slovenske po novem zelo svetel? Neverjetno, kako je vse skupaj drugače kot prej. In ta drevored z mladimi drevesci, tako je vabljiv. Kar kliče me na sprehod.

Sanja Laihič

Ulica je neprepoznavna. Zanimiv je ta vzorec na tleh. Nisem sicer strokovnjakinja za umetnost, ampak deluje mi nekako vzhodnjaški, orientalski. Najbolj všeč pa mi je to, da je manj prometa. Nekje sem prebrala, da si na občini želijo, da bi bil ta prostor dnevna soba Ljubljančanov, ampak verjetno bo treba še malo počakati, da se pokaže, ali bo res tako.

David Pavliha

Najbolj so mi vsekakor všeč vsa drevesa in tlakovci z zanimivim vzorcem. V Ljubljani je vedno več turistov in takšne prenove bodo še dodatno prispevale k temu, da jih bo v prihodnje še več. Upam, da bo ta del Slovenske res postal dnevna soba, čeprav bodo vtis mogoče motili tisti starejši avtobusi.

Marjan Starc

Dvajset let prepozno so Slovensko prenovili, res je bil že skrajni čas, da naredijo kaj takega. Najboljše bi bilo, če bi jo na tak način uredili v celoti, vse tam do Bavarskega dvora. Lepo je, da sedaj lahko kolesarji vozimo vsaj po delu Slovenske, saj smo v Ljubljani nasploh prikrajšani.

Jožefa Ferjančič

Meni je všeč ta nova Slovenska cesta z drevesi. Če bo dovolj klopi, se bodo ljudje zagotovo ustavljali in posedali. Že sedaj me mika, da bi malo posedela in opazovala. Mislim, da ni nič narobe, ker avtomobili tu ne smejo več voziti. Midva z možem se tudi prej, ko je bila še dovoljena vožnja po vsej Slovenski, nisva nikoli vozila tukaj.