PRIDRUŽITE SE, PRVI MESEC SAMO 1 EUR
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Tenis - ATP - Rim

Cuevas P.-Lorenzi P./+1,5/
1
Cuevas je imel izvrsten teden v Carigradu, zaradi česar je potem plačal davek s slabšim nastopom v Madridu. Trenutno je veliko boljše pripravljen, kot Lorenzi, ki ima že celo pomlad težave z levo nogo in je njegova pripravljenost pred nastopom tu zelo vprašljiva.

Tenis - ATP - Rim

Sock J.-Simon G.
2
Simon je, tako kot Nole, izpustil Madrid, da ohrani svežino pred rimskim Masters turnirjem. Tokrat ga v prvem krogu čaka Sock, ki ga sam vsekakor ne bi postavil na enake kvote. Zakaj? Turnir v Houstnu, ki ga je osvojil, je bil bolj slabo zaseden, poleg tega je tam peščena podlaga hitrejša, realnost je prinesel že Madrid, kjer ga je izločil Tsonga. Simon v večnem mestu nikdar ni prišel čez osmino finala, a je recimo uspel v preteklosti slaviti proti Murrayu, Roddicku, Tsongaju, lani pa Nadalu vzel celo niz. Verjamem, da si je eden izmed (taktično) najpametnejših članov turneje napolnil baterije in bo danes uspel slaviti.

Tenis - ATP - Rim

Kohlschreiber P-Young D./+1,5/
1
Še ena lahka stava, kjer pričakujem enosmeren promet. Young je letos na pesku oba dvoboja izgubil in prav zanima me, kako se bo danes držal proti finalistu Münchna, kajti v Madridu je Dimitrovu predal zaradi bolečin v hrbtu.

Tenis - WTA - Rim

Kerber A.-Cornet A./+1,5/
2
Prejšnji teden smo bili lahko priča, kako se v ženskem tenisu vse skupaj hitro spremeni. Alizé Cornet je prejšnji teden v prvem krogu Madrida premagala kar branilko finala Simono Halep, medtem ko se je zmagovalka Charlestonea in Stuttgarta, Angie Kerber od španske prestolnice poslovila s porazom proti Stosurjevi. Tule pričakujem napet dvoboj s tremi nizi, kar bi k stavi prineslo zeleno kljukico.

Tenis - WTA - Rim

Brengle M.-Keys M.
2
Prejšnji teden smo dobili najboljši možen odgovor, zakaj je Madison Brengle šele v peti sezoni nastopanja na WTA turneji prvič dosegla zmago na pesku. Serena jo je milo rečeno "šolala" na osrednjem igrišču v Madridu, ji podarila vsega igro in vse skupaj je bolj slab obet pred zenitom peščenega dela sezone. Niti njena soimenjakinja na evropskem pesku ne blesti, a je od svoje nasprotnice precej hitrejša, poseduje nekaj več zmožnosti spremembe ritma in je po moji oceni manj nagnjena k neizsiljenim napakam.