Dnevnikova stava
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Nogomet - Anglija - Premier

Chelsea - Liverpool
1
Medtem ko je Chelsea že postal angleški prvak, se Liverpool še vedno bori za četrto mesto, ki prinaša ligo prvakov. A možnosti Liverpoola so precej majhne, saj zaostanek za čertouvrščenim Manchester Unitedom znaša sedem točk. Pristop Chelseaja bo danes verjetno resda nekoliko manj resen, a ne gre pozabiti, da so Londončani tudi v bistveno boljši formi kot njihovi tekmeci.

Nogomet - Anglija - Premier

Manch City - QPR
1
Za Manchester City je letošnja sezonazagotovo neuspeh, saj ni ubranil naslova prvaka. Trenutno se z Arsenalom bori za naslov podprvaka, vendar pa bo boj še zelo oster, saj imajo topničarji enako število točk in še tekmo manj. Boj z londonsko ekipo se bo zavlekel tudi v prihodnji krog, saj City gosti zadnjeuvrščeni QPR, proti kateremu si poraza že zaradi samega ugleda ne sme privoščiti.

Nogomet - Nemčija - 1. liga

Paderborn - Wolfsburg
2
Čeprav Wolfsburg igra v gosteh, lahko danes upravičeno upa na osvojitev vseh treh točk. Pomeril se bo namreč proti predzadnjemu Paderbornu, ki v zadnjem času igra nekoliko bolje, a se bo zelo težko enakovredno kosal proti tretjeuvrščenemu moštvu lige.

Nogomet - Hrvaška - 1.liga

Rijeka - Lokomotiva ZG
1
Zadnji medsebojni obračun se je končal z nekoliko presenetljivo zmago Lokomotive z 1:0, zato bodo imeli Rečani danes lepo priložnost, da se jim maščujejo. Možnosti za to niso majhne, saj je Rijeka pred domačimi gledalci zelo močna, povrhu pa so nogometaši Lokomotive v zadnjem času močno padli v formi in nanizali že štiri zaporedne poraze.

Hokej - Mednarodni - SP Elitne divizije

Slovenija - ZDA
2
Potem ko je Danska premagala Norveško, so možnosti Slovenije, da obstane med elito, sila majhne. Danes jih tako čaka praktično misija nemogoče, saj morajo proti Američanom iztržiti najmanj točko. Glede na dosedanje predstave risov na Češkem, je takšen scenarij na robu mogočega.