V Ostravi se vam spet ni izšlo in niste zmagali. Kaj je narobe?

Nismo igrali slabo. Norvežani so prevladovali z igralcem več in izkoristili tri naše kazni.

Se jih res ni dalo ustaviti?

Težko je reči. Že pred tem smo vedeli, kako dobri so v tem elementu igre. Razočarani smo, ker nismo izkoristili svojih priložnosti, a tako pač je. Na tej ravni v skupini A se pozna vsaka napaka. Teh je bilo pri nas preveč.

Kako se vam je zdela igra petih na pet?

Prav gotovo boljša kot proti Finski večer prej. Igrali smo tako, kot smo se dogovorili znotraj garderobe. Tudi pri izhodih v napad smo bili uspešni, napadalci so pomagali branilcem. Delovali smo enotno, kar je bila morda razlika v primerjavi s prejšnjimi tekmami, a realizacija ni bila na naši strani.

Toda ne zgolj včeraj. Slovenija je na petih tekmah dosegla le sedem golov, kar je premalo.

Seveda. Zaključni strel ni pravi, a to naj ocenjujejo drugi. Mi moramo gledati na svojo igro, popravljati napake, igrati disciplinirano še naprej. Ne smemo pozabiti, da prvenstva še ni konec. Pred nami sta še dve tekmi, zagotovo se ne bomo predali.

Je bila Norveška toliko boljša ali Slovenija slabša?

Moramo jim priznati zmago. Nimam kaj drugega reči.

Je bil uvod v tekmo slabši od pričakovanj?

Ne bi rekel. Dogovorili smo se, da bomo igrali potrpežljivo in disciplinirano, česar smo se držali. Začeli smo veliko bolj disciplinirano kot na nekaterih prejšnjih tekmah, a kaj, ko so bili Norvežani zelo uspešni z igralcem več.

Ni vam pomagalo niti načrtno varčevanje moči proti Finski.

Res je bilo malo časa za regeneracijo. Manj kot 24 ur. Proti Finski smo uspešno razporedili minutažo med vse igralce, toda v skupini A je še vedno zelo zahtevno igrati v tako silovitem ritmu. Ne mislite, da iščem izgovore. Kakor koli obrnemo, tudi mi smo imeli svoje priložnosti, a jih nismo izkoristili.

Muršakov gol vam je dal upanje. Pričakovali smo, da bo igra oživela...

Res je. To je bila odlična akcija in izreden zaključek Muršaka, ki je ploščico poslal v zgornji vratarjev kot. V tem trenutku težko sploh strnem kakšno misel več.

Spremljate dogajanje na drugih tekmah?

Hja... Zdaj bomo morali premagati Dance. Ni pa vse v naših rokah, kajne?

Drži, a le če Danska premaga Norveško.

Nimamo kaj. Dve tekmi sta še pred nami. Zdaj moramo strniti vrste in igrati na vse ali nič.

Kaj lahko Slovenija pokaže v finišu prvenstva?

Disciplinirano in zrelo igro. Torej takšno, ki sodi v skupino A. Na nekaterih tekmah smo že dokazali, da znamo odigrati dober hokej. Zmanjšati moramo število napak, ki se nam prevečkrat maščujejo.

Je Slovenija v Ostravi slabša kot v Stockholmu?

Pred koncem turnirja tega ne bi rad komentiral. Na Češkem je moštvo malo spremenjeno in verjetno bolj izkušeno. V ponedeljek zvečer bomo potegnili črto in ugotovili, kam sodimo.

Ste pred začetkom prvenstva pričakovali boljšo Slovenijo?

Naš primarni cilj je bil vselej obstanek v skupini A. Res je, da je imela javnost višja pričakovanja po olimpijskih igrah, a moramo se zavedati, da so med elito vse ekipe vrhunske. Imeti moraš tudi malo sreče.

Vas je pritisk javnosti preveč obremenil?

Ne bi nas smel. Nasprotniki so se dobro pripravili na nas. Morda nas zdaj malo bolj spoštujejo kot v preteklosti, zato je tudi manj presenečenj kot pred leti. Včasih so se hihitali, ko so igrali proti Sloveniji, zdaj pa moramo dati tudi mi več kot sto odstotkov moči, da smo konkurenčni.

V soboto je prost dan.

Počitek nam bo koristil. Saj veste, da ga imamo kot najmanjša reprezentanca na turnirju bolj malo, a to očitno spada zraven.