Dnevnikova stava
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Nogomet - Italija - 1.liga

Milan - Roma
0, 2
Milan je v mizerni formi (3 zaporedni porazi, 5 tekem brez zmage) in je zato že izpadel iz boja za Evropo. Rdeče-črni lahko zato že razmišljajo o prihodnosti in morda bo danes Inzaghi priložnost ponudil tudi kateremu od rezervistov, tudi če je ne bo, pa Milančane čaka težka tekma, saj gostijo drugo najboljšo ekipo lige, ki pa si še ni zagotovila lige prvakov in bo zato prišla odločna, da pride do točk.

Nogomet - Nemčija - 1. liga

Borussia (D) - Hertha
1
Borussia še vedno rešuje zavoženo sezono in se poskuša prebiti do 6. mesta in si zagotoviti igranje v evropski ligi. Za Augsbrugom zaostaja le tri točke, torej bo v zadnjih treh krogih boj za Evropo potekal do zadnjih minut, vsaka izgubljena točka pa je lahko usodna. Hertha sicer še ni varna pred izpadom, zato ne bo prišla na izlet, a je njena kvaliteta letos precej povprečna in je zasluženo v spodnji polovici lestvice. Borussia mora to izkoristiti in se okititi s tremi točkami.

Nogomet - Španija - 1.liga

Real (M) - Valencia
0, 2
Real že nekaj časa ni v najboljši formi in tudi tekme, ki jih zmaga, dobi s precej muke. Sicer v prvenstvu še vedno diha za ovratnik Barceloni in čaka na njen spodrsljaj, a ob formi Kataloncev se to zdi vse manj verjetno, zato Madridčani vse bolj pozornost (hote ali nehote) usmerjajo v ligo prvakov, kjer bodo morali v sredo biti težko bitko z Juventusom in poskušati nadoknaditi gol zaostanka. Valencia je zelo neugoden nasprotnik, ki se bori za ligo prvakov in je nedavno na Camp Nouu namučila tudi Barcelono, tokrat pa bo gotovo lačna kraljeve krvi in če bo Real gostom ponudil priložnost, jo bodo zgrabili z obema rokama. Kvote so tokrat močno preveč nagnjene v korist Reala, ki se prav gotovo ne sprehodil do zmage.

Košarka - Slovenija - 1.liga

KK Rogaška - Grosbasket
1
Rogaška ima kvalitetnejšo zasedbo, prav tako pa je v letošnji sezoni pokazala precej več. Sicer gre za odločilno tekmo končnice, kjer je pritisk večji in lahko odločajo malenkosti, a prednost domačega terena in podpora s tribun bi morala prevesiti tehtnico na stran Štajercev, katere v polfinalu že čaka Helios, torej je možna celo uvrstitev v finale, kar bi morala biti še dodatna spodbuda.

Košarka - ZDA - NBA

Memphis - Golden State
2
Memphis je na drugi tekmi šokiral bojevnike v njihovi dvorani, ko je predvsem po zaslugi Conleyja, ki je kljub poškodbi obraza in zaščitni maski odigral odlično tekmo in dosegel 22 točk. Zelo težko bosta Conley in Memšhis še enkrat ponovila takšno predstavo, Golden State pa tudi verjetno ne bo imel še enkrat slabega strelskega dne kot na tisti tekmi, ko je metal le 41-odstotno. Bojevniki bodo morali pokazati, zakaj so bili po rednem delu na prvem mestu v ligi, Steph Curry pa bo kot novopečeni MVP prav tako vzel stvari v svoje roke.