Okoli 20 zaposlenih je pred leti prejemalo odlične plače, Filipič pa celo precej večjo od župana Kranja. Zdaj ima država v novem nadzornem odboru večino, vodi pa ga Benjamin Vrankar, ki nam je potrdil, da so na ponovljenem razpisu izbrali Šimenca. Slednji je imel veliko podporo med nekaterimi župani gorenjskih občin, ki so solastnice razvojne agencije in tudi zagotavljajo njeno financiranje. Pri tem naj bi bilo odločilno, da je Šimenc v dobrih odnosih s kranjskim županom Boštjanom Trilarjem. Prav župani nekaterih gorenjskih občin pa so v zakulisju odigrali pomembno vlogo pri končnem razpletu, kjer je bila dolgo v ospredju tudi nekdanja vodja korporativnega komuniciranja v Savi Lidija Bregar.

Podpora večine županov

Zanimivo: Šimenc se na prvi razpis sploh ni prijavil, sam pa ne zanika osebne povezave s kranjskim županom. »On ni edini, ki me je podprl. Podprla me je večina županov preko svoje predstavnice med nadzorniki, prav tako tudi predstavnica obrtno-podjetniške zbornice. Zavedam se težav kranjske razvojne agencije in zahtevne naloge pred mano,« je dejal novi prvi človek kranjske razvojne agencije.

Revizija poslov nekdanjih vodilnih javnosti ni bila predstavljena, zato pa naj bi končni epilog nepravilnostim dala policijska preiskava. Agencija je zabredla v finančne težave tudi zaradi dejstva, da je nastala vrzel pri evropskih projektih in nedavno tega niso mogli opravljati svojega osnovnega poslanstva, ker preprosto ni bilo ne razpisov, ne denarja. Prejšnji direktor je začel z odpuščanji, notranji odnosi so se poslabšali, občine in država kot solastniki pa so svojo nadzorno vlogo opravili izredno slabo.