Večerna tekma s Slovaško je bila čustvena. Kako ste spali?

Ne glede na zmago ali poraz je po večernih tekmah vedno težje zaspati. Velika večina fantov je bila budna do treh ali štirih zjutraj. Adrenalina je bilo veliko, nekateri so se odločili za vnovičen ogled tekme.

V hotelu večkrat premlevate dogodke na ledu?

Določene stvari prav gotovo. To je odvisno predvsem od posameznika. Zmeraj se vprašaš, kaj bi lahko naredil bolje, kje si naredil napake, a na koncu je vedno tako, da ničesar ne moreš spremeniti, lahko pa se veliko naučiš.

Ste proti Slovakom tudi vi občutili krivico?

Sodniki imajo svoje delo. Včasih ga opravijo dobro, drugič slabo. A verjetno me o sodnikih ne bi spraševali, če tudi sami ne bi imeli mnenja. Zdaj bi se o sodniških odločitvah lahko dolgo pogovarjala, a se bojim, da nima smisla. Ne smemo pozabiti, da smo imeli tudi mi priložnosti, da bi povišali vodstvo na 2:0, a nismo bili učinkoviti. Slovaki so izkoristili svoj trenutek. Njihovi navijači na tribunah so podivjali, bilo je zelo glasno.

Z enim zadetkom je težko zmagati tekmo na tej ravni.

Da in ne. V hokeju se zgodijo tudi zmage z 1:0.

Ste energijo že odmaknili od sodnikov?

Seveda. Zame je bila zgodba zaključena že v torek ob pol enajstih zvečer. Tekmo smo izgubili, to je edino dejstvo.

Ste dovolj sveži za nadaljevanje prvenstva?

S fizično pripravljenostjo ni težav. Vsi smo trdo trenirali, nekateri na skupinskih pripravah vse od 15. marca. Dva meseca življenja smo porabili za to, da bomo v Ostravi uspešni. Trenirali smo po najboljših močeh, kolikor telo lahko prenese.

Proti Slovakom ste igrali na tri napade.

Normalno je, da začutiš utrujenost. To je logično, a fantje so korektno opravili svoj posel. Če igraš več, si bolj utrujen, kot če igraš manj.

Odigrali boste še štiri tekme. Se boste vseh tekmecev lotili enako?

Zagotovo. Tudi Belorusije in Rusije smo se lotili na enak način. Moramo pa se zavedati, da imajo druge reprezentance na papirju boljše posameznike. Na tej ravni hokeja ne smemo računati, da bi na kakšni tekmi lahko privarčevali moči.

Čutite, da Slovenija stopnjuje formo?

Da. Je pa tako, da si v našem položaju stežka pridobimo prijateljske tekme na višji ravni. Vprašanje, kakšen vpliv imamo, a če nihče noče igrati z nami, moramo biti veseli tekem s Hrvaško ali Japonsko. Dejstvo je, da se lažje aklimatiziraš, če se pravočasno srečaš s hitrim hokejem. Proti Belorusiji smo se dvignili šele v nadaljevanju, tretjo tekmo s Slovaško pa smo lahko celotno odigrali na podobni ravni. Verjetno bi bil začetek turnirja lažji, če bi se pred prihodom v Ostravo pomerili z močnejšimi tekmeci, tako kot so se vsi drugi udeleženci skupine A.

Se bo prvenstvo za Slovenijo končalo srečno?

Normalno. Zaradi tega smo tukaj. Naredili bomo vse, da se bomo v domovino vrnili zadovoljni.