Čeferinovi so se s Tošićevim svakom razšli

Včerajšnji narok se je začel z delnim preklicem pooblastila odvetniške družbe Čeferin. Njihova družba je zastopala vse tožene, včeraj pa se je njihovo sodelovanje z Budisavljevićem končalo. Budisavljević je namreč na prejšnjem naroku priznal, da mu je Tošić pred leti prinesel 280.000 evrov v gotovini in ga prosil, naj denar najprej položi na svoj bančni račun ter mu ga čez čas nakaže nazaj. Nato se je nervozen presedel stran od Tošića in čez čas sodnika vprašal, ali lahko odide. »Razšli smo se sporazumno,« nam je včeraj razhod na kratko pojasnil odvetnik družbe Čeferin Gašper Dernovšek.

V ospredju včerajšnjega sojenja je bilo zaslišanje Meri Tošić, ki je v celoti pritrdila pričanju svojega moža. Dodatno je pojasnila, da je že v najstniških letih sama služila svoj denar. Pri komaj 18 letih je odšla za poldrugo leto v Milano, kjer je delala za modno agencijo. Na roko je zaslužila okoli 75.000 evrov (preračunano iz lir), jih v gotovini prinesla domov in jih nato prav tako v gotovini hranila doma pri mami. Dokazil o honorarjih sicer nima.

Ko je po povratku iz tujine leta 1998 spoznala Dragana Tošića, ki je že imel lokal Le Petit in podjetje za prodajo rabljenih avtomobilov, se je po nekaj mesecih preselila k njemu in se zaposlila v Le Petitu. Sodelovala je tudi pri njegovih nepremičninskih poslih v Bizoviku in Gameljnah.

Zaradi aretacije brez kredita

Na očitke tožilstva, da je Dragan Tošić na ženino podjetje Fundator poskušal fiktivno skriti nekatere nepremičnine, je Meri Tošić pojasnila, da sta se za to potezo odločila, ker naj bi Tošić dvema znancema dolgoval 900.000 evrov – čeprav je imel tedaj na bančnem računu okoli 700.000 evrov. Najprej je želel prodati tri lokale (dva frizerska in gostinskega), s čimer bi lahko poplačal dolg, nato pa sta se dogovorila, da jih proda ženi. Ona bi jih kupila s pomočjo kredita (milijon evrov), ki bi ga nakazala Tošiću, da odplača dolg, sama pa bi kredit odplačevala s poslovanjem lokalov. Odobreni kredit je pri banki Volksbank padel v vodo, ker so Tošića tik pred podpisom pogodbe aretirali, sama pa je nato del moževih lokalov kljub temu prevzela s pomočjo posojil znancev in svojcev.