Dnevnikova stava
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Nogomet - Mednarodni klubi - Evropska liga

Sevilla - Fiorentina
1
Sevilla je pretekli teden doživela sploh prvi poraz pred domačimi gledalci v letošnji sezoni, potem ko je bil od nje v prvenstvu boljši madridski Real. Varovanci trenerja Unaija Emeryja se bodo imeli svojim navijačem priložnost oddolžiti danes, ko v polfinalu evropske lige gostijo Fiorentino. Slednja bo tokrat v podrejenem položaju, saj igra v gosteh, povrhu pa bo zaradi poškodbe manjkal Giuseppe Rossi, bržkone pa bosta tekmo izpustila tudi Milan Badelj in David Pizzaro.

Nogomet - Mednarodni klubi - Evropska liga

Napoli - Dnipro
1
Napoli bo tekmo proti Dnipru pričakal nadvse samozavestno, saj je nazadnje v serie A s kar 3:0 odpravil Milan. Tudi sicer imajo Neapeljčani kvalitetnejšo zasedbo od Dnipra, ki se bo povrhu moral soočiti tudi s peklenskim vzdušjem, ki ga bodo na tribunah stadiona San Paolo pričarali vročekrvni domači navijači.

Košarka - Slovenija - 1.liga

Helios Suns - Union Olimpija
2
Helios je na prvi tekmi v Stožicah močno presenetil, potem ko je slavil z rezultatom 69:67 in Olimpijo postavil v sila neugoden položaj. Vnovičen poraz Ljubljančanov bi namreč že pomenil konec sezone. Čeprav je za zasedbo trenerja Memija Bečirovića nova vse prej kot bleščeča sezona, je kar težko verjeti, da si bodo zmaji privoščili tako veliko blamažo in klonili že v četrtfinalu državnega prvenstva.

Košarka - ZDA - NBA

Houston - LA Clippers
2
Prvo tekmo pred dvema dnevoma so prepričljivo dobili LA Clippers, ki so se razigrali v drugi polovici srečanja in na koncu slavili s kar 16 točkami razlike. Ob tako dominanti predstavi gostov bodo morale rakete v drugo pokazati bistveno boljšo predstavo, kar pa je v tako kratkem času vse prej kot lahko izvedljivo.

Hokej - Mednarodni - SP Elitne divizije

Finska - Slovenija
1
Slovenija je na prvenstvu že trikrat klonila, nov poraz pa se ji obeta tudi proti Fincem, za katere je jasno, da premorejo več hokejskega znanja od izbrancev Matjaža Kopitarja. Slednji se bodo verjetno veliko bolj osredotočili na srečanji z Norvežani in Danci, s katerimi se bodo najverjetneje tudi borili za obstanek med elito.