Kakšni občutki vas prevevajo?

Zelo težko je tako hitro po tekmi govoriti, a lahko priznam, da sem zelo razočaran. V tekmo smo krenili z vsemi močmi. Slišali smo Slovake, ki so govorili, kako se nam bodo oddolžili za poraz v Sočiju, vendar smo vedeli, da jih je v podzavesti strah. Dve tretjini nam je kazalo odlično, potem pa so nam v zadnjem delu piskali nekaj prekrškov. Slovaki so dobili pobudo in zasukali izid. Po tem naletu se je bilo težko vrniti. Polna dvorana jim je vlila novih moči.

So vas sodniki oškodovali?

Odločitve sodnikov so prelomile tekmo, saj smo pred tem nadzirali potek dogodkov in pritiskali na slovaško vrsto. Izključitve so enostavno zlomile slovensko igro. Moram pogledati posnetek tekme, a meni se zdi vsaj ena od treh izključitev zelo sumljiva. Nimamo kaj. Spet smo ostali brez točk, kar edino šteje. Raje igram slabo tekmo in vpišem zmago, kot pa da pustim telo na igrišču in ga zapustim s sklonjeno glavo.

A vendarle je bil začetek tekme pravi. To je novost Slovenije na prvenstvu.

Na prejšnjih proti Belorusiji in Rusiji smo mislili, da se bomo s tekmecema kar malce tipali, a so nas oboji napadli od prve minute. Dogovor v slačilnici je bil, da Slovake pritisnemo tudi za ceno kakšne napake. Videli ste, da smo že v uvodnih minutah stabilizirali igro. Slovaki so videli, da igramo dober hokej, da veliko drsamo, zato so se ustavili.

So se ustrašili Slovencev?

Seveda. Oni vedo, da imamo tudi mi nekaj igralcev, ki znajo odločati takšne tekme.

Kako je z utrujenostjo po takšni tekmi z veliko ritma?

Ko takoj po tekmi takole stojim pred vami, še ne čutim utrujenosti. Dogovor je bil, da proti Slovakom ne bomo popuščali niti za milimeter. Res smo se nagarali.

Do konca prvenstva so še štiri tekme.

Moramo se sprijazniti z dejstvom, da točk za že odigrane tekme ne bomo dobili. Finci in Američani so zelo močni, vemo pa, da moramo iskati priložnost predvsem proti Norvežanom in Dancem. Tudi njim teče voda v grlo. To bodo zelo zanimive tekme.

Boste jutri proti favoriziranim Fincem kaj štedili moči?

Proti tako dobrih reprezentancam je takšen odnos prepovedan. Vsako tekmo moramo odigrati na polno. Če bi proti Fincem varčevali moči, bi lahko dobili tudi deset golov, saj so zelo kakovostna reprezentanca. Proti Norveški in Danski bo odločala fizična pripravljenost, saj se bliža drugi del prvenstva.

Upanja pa seveda še niste izgubili?

Vero bi izgubili le v primeru, če bi morali zdaj premagati vse štiri tekmece. Tolaži nas lahko, da imamo pred seboj dva obračuna s premagljivima nasprotnikoma. S takšnim pristopom kot proti Slovaški bi morali zmagati.