Letos je bila država gostiteljica Nizozemska v mestecu Roermond. V nagovoru tamkajšnje županje je bilo čutiti gostoljubje in ponos, da je združenje JRE ravno njeno mesto izbralo za svoj kongres. Z vso resnostjo je izrazila tudi pripravljenost, da podpre in pomaga tistemu, ki bi se odločil odpreti restavracijo z vrhunsko kulinariko v tem mestu. Sam pri sebi sem pomislil: zakaj pa ne. Bom razmislil. Nedvomno bi bila to dobra poslovna priložnost. Roermond je namreč urejeno zgodovinsko pomembno mesto, ki ponuja možnost za prijetno življenje. Poleg tega ga vsako leto obišče množica turistov, tako da je nedvomno atraktivno tudi s poslovnega vidika.

Moram priznati, da so se nizozemski kolegi izkazali ne samo s kulinaričnimi presežki, pač pa tudi z organizacijo kongresa. Gostili so nas tako v njihovih zgodovinsko pomembnih stavbah, kot je na primer Munsterkerk, kot tudi v multimedijskem centru, kjer je bila gala večerja, ki je potekala brezhibno. Čudovit preplet zgodovine in sodobnosti. In seveda niso pozabili niti na obvezno vožnjo s kolesi. 300 chefov se je s kolesi popeljalo iz mesta na podeželje. Res nepozabno doživetje! Za piko na i pa je na letošnjem kongresu kolegica Ana Roš prejela nagrado za talent leta 2015. Bravo, Ana!

Vsak kongres, vsako srečanje članov združenja zgolj povečuje občutek pripadnosti tej veliki družini, ki jo združuje neskončna strast do kuhanja. No, čez dve leti se vidimo v Švici. Upam in želim pa si, da enkrat v prihodnjih letih organiziramo kongres tudi pri nas in tako kolegom iz drugih držav predstavimo Slovenijo in njene lepote ter naše kuharske kreacije. Dragi kolegi, sploh ne dvomim, da smo to sposobni izpeljati!