PRIDRUŽITE SE, PRVI MESEC SAMO 1 EUR
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Nogomet - Liga prvakov

Barcelona - Bayern
1
Barcelona je na zadnjih šestih tekmah bolj ali manj zlahka ugnala svoje nasprotnike, ob 23 doseženih golih pa je prejela le enega. Predvsem zgovorni sta zadnji zmagi s 6:0 in 8:0, ki prav gotovo močno dvigata samozavest igralcem pred polfinalom z Bayernom. Še kak mesec nazaj bi bili Bavarci v tem paru favorit, a stvari so se hitro spremenile, saj so jih močno prizadele poškodbe pomembnih igralcev, na drugi strani pa Katalonci igrajo morda celo svoj najboljši nogomet vseh časov in se zdijo skoraj neustavljivi, saj za izjemni napadalni trio obrambe nasprotnikov ponavadi nimajo rešitev. Čeprav bo Guardiola storil vse, da najde orožje proti Messiju in druščini, bo Barcelona na povratno tekmo verjetno odšla z vsaj golom prednosti.

Nogomet - Slovenija - 1. liga

Maribor - Celje
1
Maribor je v začetku spomladanskega dela sezone kazal odlično formo in pripravljenost, v zadnjem času pa nekoliko popustil in si privoščil kar nekaj spodrsljajev, zato je slovensko prvenstvo 5 krogov pred koncem še povsem odprto. Če bi Celjani danes uspeli zmagati, bi se vijoličastim približali na zgolj 2 točki zaostanka, a tak scenarij je bolj malo verjeten, saj je kakovost kljub vsemu še vedno močno, močno na strani serijskih slovenskih prvakov, ki se zagotovo zavedajo, da je današnja tekma zelo pomembna in zato šteje le zmaga. Dodaten motiv bo Mariborčanom predstavljal tudi nedavni neuspeh proti Celjanom v polfinalu pokala, ki jih je stal morebitne dvojne kroge, kar je kar velik spodrsljaj za tako dominantno ekipo v našem prostoru.

Hokej – SP

Švedska – Kanada
2
Kanadčani so na prvih tekmah v Pragi prikazali izjemno moč in formo, saj gole dosegajo kot za šalo (22 na treh tekmah), nemočni proti njim pa so bili tudi gostitelji prvenstva Čehi (3:6). Švedi so sicer prav tako zaenkrat še neporaženi in bodo verjetno do sedaj najtežji tekmec javorovim listom, a napadalna moč Kanade, ki ima v svojih vrstah letos tudi Crosbyja, bo prevesila tehtnico na njeno stran.

Košarka - ZDA - NBA

Houston – LA Clippers
1
Houston je na začetku te serije razočaral navijače, saj je kljub večdnevnemu počitku izgubil prvo domačo tekmo proti močno utrujenim Clippersom, ki so se pred tem sedem tekem mučili z lanskimi prvaki. Raketam ne ostane drugega kot napad na vso moč, saj nujno potrebujejo zmago, v primeru poraza pa se lahko že poslovijo od sezone.