Malo ste zbegani, ampak ko vam posredujem tole vest, vam bo povsem jasno, da Ameriki, svetilniku svobode in demokracije, grozi kruti rdeči konec. Obama je kot vrhovni poveljnik, nekaj takšnega kot naš Pahor, če že ne zaukazal vojaške vaje v Teksasu, pa vsaj bil tiho, ko so generalske buče to načrtovale. Pa kaj potem, boste rekli. Pomislite! Teksas je od nekdaj, še iz časov, ko ga je svobodoljubnega poskušal podjarmiti španski general Santa Anna iz Mehike, eden zadnjih branikov ZDA pred vdorom komunizma, latinskoameriških imigrantov, zahodnoevropskih kulturnoumetniških vrednot, pred poplavo lezbičnih, gejevskih, multirasnih in multiukulturnih popadkov. Je zibelka žlahtnega konservativizma in pravice do smrtne kazni. Zdaj pa naj bi ga branili marinci. Sorči, Barack, to ne gre. Za tem se skriva komplot, podla igra, ki naj bi Teksas spremenila v eno od sovjetskih republik. Teksas se je od nekdaj znal braniti sam, zdaj pa naj bi ga pod pretvezo vaj branila perverznega Obame vojska. Ima Jemen, Irak, Sirijo, Ukrajino, pa naj tam, tako kot vedno doslej, vadi obrambo države pred skrajneži. Ne pa v Teksasu.

In je guverner, častitljivi Greg Abbot, ki je takoj zavohal zaroto. Bela hiša je vojakom, ve Abbot, zaukazala: »Naredite mi ta Teksas liberalen in rasno strpen!« A noben pošten Teksašan tega ne bo dovolil. Ne bodo nasedli sladkim besedam generalov, da vojska zgolj vadi za primer morebitnega vdora islamskih skrajnežev v Teksas. To so pravljice. Teksaški domoljubi so sešteli dve in dve in ugotovili: ravno v času manevrov ameriške vojske okrog Austina so v teksaških mestih zaprli in začeli renovirati številne trgovine iz verige Wal-Mart. V ostalih pa ponujajo 50-odstotne popuste, da bodo vanje zvabili poštene državljane in jih tam zasužnjili.

Naključje? Pa še kaj! Dovolj indicev imamo, pravijo v teksaški deželni vladi, da kleti teh veleblagovnic v resnici spreminjajo v zapore, v nekakšne Gole otoke, v katere bo Obamova oblast s pomočjo vojakov natlačila in tam mučila na tisoče teksaških desnih republikanskih domoljubov, protigejevskih aktivistov, nasprotnikov abortusa, mnenjskih voditeljev in klenih desnih razumnikov te stranke, da bi v Teksasu, potem pa v celih ZDA, uvedla rdečo leninistično strahovlado. Guverner Abbot je zato nemudoma vpoklical nacionalno gardo, da se strumno, s puškico nabasano, postavi po robu zveznim agresorjem, ki naj bi v Teksasu uvedli kolhoze, samoupravljanje, CK-je, enako plačilo za isto delo, brezplačno šolstvo in zdravstvo, državne banke in progresivne davke na dohodke bogatunov. Guverner je civilistom svetoval, naj se z dovolj hrane, pijače in biblijo zatečejo v kleti, kajti boj za svoboden Teksas bo dolg in krvav.

Pa so se ameriški vojaki oni dan čisto mirno, brez enega samega strela v teksaško ljudstvo, vrnili v vojašnice in Teksasu onemogočili, da bi se proslavil kot država, ki je ZDA rešila pred komunizmom. Temu Obami, odkar je dobil Nobelovo nagrado za mir, pa res ne moreš zaupati.