Dnevnikova stava
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Nogomet - Anglija - Premier

Hull – Arsenal
2
Da bo Chelsea angleški prvak, je že jasno, vseeno pa ima Arsenal s 33 odigranimi tekmami zelo dobre možnosti, da prehiti trenutno drugouvrščeni Manchester City, ki ima z dvema tekmama več tri točke prednosti pred topničarji vsega. Glede na zadnje predstave Hull Arsenalu, četudi igra pred svojimi navijači, ne bi smel povzročati prevelikih teža, kajti gre za moštvo, ki v ligi zaseda skromno 16. mesto.

Nogomet - Hrvaška - 1.liga

Slaven B. - Rijeka
0
Rečani po izpadu iz hrvaškega pokala zgolj še čakajo na konec prvenstva, za katerega je že lep čas znano, da ga bo znova osvojil Dinamo iz Zagreba. Ker sta se zadnji dve tekmi med Rijeko in sedmouvrščenim Slavenom končali z izidom 1:1, Rečani pa so trdo zasidrani na 2. mestu in verjetno tudi brez posebne motivacije, ne bi bilo presenetljivo, če bi se tekma znova končala z remijem.

Nogomet - Rusija - 1.liga

CSKA Moskva - Ural
1
Slaba forma v mesecu aprilu je CSKA drago stala. Možnosti Moskovčanov, da dohitijo vodilni Zenit, ki ima 13 točk več, so namreč zelo majhne, povrhu pa jim z enakim številom točk za ovratnik diha še četrtouvrščeni mestni tekmec Dinamo. Tokrat CSKA gosti enega najslabših moštev lige Ural, ki je šele štirinajsti in mu grozi izpad iz elite. Poraz proti tako skromni zasedbi bi za najuspešnejši ruski klub pomenil precejšnjo sramoto.

Košarka - ZDA - NBA

Houston - LA Clippers
1
V polfinalu končnice na zahodu se bosta pomerila Houston, ki je pred tem izločil Dallas in LA Clippers, ki je ugnal aktualne prvake lige NBA San Antonio Spurs. Obračun med obema moštvoma bo verjetno prava poslastica, sploh če vemo, da v letošnji sezoni izid medsebojnih tekem znaša 2:2. A ker so zadnji dve tekmi pripadle raketam, ki imajo drevi tudi prednost domačega igrišča, vloga favorita na današnjem srečanju pripada prav njim.

Hokej - Mednarodni - SP Elitne divizije

Rusija - ZDA
1
Tekma med Rusijo in ZDA bo tako kot vselej tudi nadvse prestižnega pomena. V prednosti so svetovni prvaki Rusi, ki pa imajo kar nekaj težav s poškodbami. Vseeno se danes od njih pričakuje, da bodo zmagali, kajti ameriška ekipa je v primerjavi z njimi slabša predvsem pa manj izkušena.