PRIDRUŽITE SE, PRVI MESEC SAMO 1 EUR
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Hokej - Mednarodni - SP Elitne divizije

Belorusija-Slovenija
2
Pri Belorusih se je poškodoval njihov edini NHL-ovec, poleg tega bo manjkal tudi kapetan. Vse reprezentance eno leto po domačem prvenstvu "padejo" in podobno pričakujem tudi v tem primeru, sicer pa bodo risi igrali praktično na domačem terenu, kajti menda je v Ostravi skoraj 2000 navijačev. Imamo dva odlična vratarja, atomski napad (niti drugi ni slab) in mislim, da bomo prvenstvo odprli z zmago. Edini minus je ta, da smo imeli manj časa za preizkus ledene ploskve.

Hokej - Mednarodni - SP Elitne divizije

Francija-Nemčija
1,0
Še ena stava proti favoritom. Francozi so se na zadnjih pripravljalnih tekmah dobro upirali Švicarjem, tista dva poraza z Nemci pa odigrali brez prvega vratarja Hueta. Slednji je tudi eden izmed glavnih razlogov, da sem se odločil za ta "bet", pa čeprav galski petelini niti drsalno niso čisto nič slabši od Nemcev. Tule bi morale biti kvote po mojem mnenju poravnane, zato stavim na tistega, ki ima pač višjo kvoto.

Tenis - ATP - Munchen

Kohlschreiber-Goffin D./+1,5/
1
V Münchnu danes dvojni program! Včeraj so jo organizatorjem zagodle padavine, zato bodo najprej na sporedu četrtfinala, potem pa še obe polfinali. Za Kohlschreiberja je to domač turnir, dvakrat ga je osvojil in bil predlani v finalu, njegova trenutna forma signalizira na možnost ponovitve teh veličastnih dosežkov. Veselyu in Zverevu je v prvih dveh srečanjih ponujal le malo možnosti, bil hiter in učinkovit. Kaj pa Goffin? Bolelli se mu je sam premagal, stal na servis Belgijca meter za osnovno črto, namesto da bi ga napadel, imel poleg tega cel kup zapravljenih priložnosti za odvzem servisa. Goffin ni tako prepričljiv kot lani, zdi se mi, da preveč hiti z zaključevanjem točk, ki se namesto v winnerje spremenijo v nevsiljene napake in Kohlschreiber bi to moral kaznovati.

Tenis - ATP - Istanbul dvojice

Guccione/Sa A.-Albot R/Lajovič
1
Guccione in Sa sta moči združila za peščeni del sezone. Avstralec je Brazilca kontaktiral, potem ko je ta pred evropskim "swingom" na pesku naredil bilanco 6-2 ter osvojil Buenos Aires. Za razliko od današnjih nasprotnikov "Gooch" in Sa igrata res samo dvojice, v stavo pa sta me prepričali njuni prepričljivi predstavi v prvem in drugem krogu. Sa je tako izkušen, da bo tole že njegov 23. finale na ATP turnirjih, Guccione išče sedmega. Tole oviro bosta še zmogla, nato pa verjetno v finalu sledi poraz proti najmočnejši navezi turnirja Lindstedt/Melzer.

Tenis - ATP - Istanbul

Federer R.-Schwartzman D.S.
1
Roger ob Bospor ni prišel samo "zganjat" turzma, ampak je močno motiviran, da osvoji ATP turnir še v 19. državi. O tem priča slaba volja vsakič, ko naredi kakšno neumno napako, današnjega nasprotnika pa dobro pozna, saj se je z njim dvakrat že pomeril. Nizkoraslemu Argentincu je Giralda uspelo vreči iz tira s tem, ko med posameznimi točkami ni pustil niti pet sekund predaha, na koncu je Kolumbijec samo še preklinjal in delal napake. Schwartzman si umazanih iger proti Federerju ne bo upal uprizarjati, sumim pa, da bo storil tudi precej več nevsiljenih napak. Če kdo potrebuje "fiks", je tole pravi naslov.