Dnevnikova stava
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Nogomet - Italija - 1.liga

Empoli - Napoli
2
Napoli se je še pravi čas vrnil v formo, da lahko reši sezono. Je v polfinalu evropske lige, po nekaj spodrsljajih obeh rimskih klubov pa je spet tudi v igri za vsaj 3. mesto, ki še vodi v ligo prvakov. To je prav gotovo prvi cilj sezone, ki si ga močno želijo, saj prinaša precej denarja ter tudi boljše pogoje pri poletnem iskanju kvalitetnih okrepitev. Empoli na drugi strani ni v najboljši formi (le ena zmaga na zadnjih 7 tekmah), obstanek pa si je že zagotovil, tako da se zdi, da bodo imeli gostje precej več zagona in motivacije in bodo zato težko ustavljivi v lovu na tri točke.

Nogomet - Turčija - Pokal

Galatasaray - Sivaspor
1
Galatasaray je sicer sredi hudega boja za naslov prvaka s Fenerbahčejem in Bešiktašem, saj vse tri carigrajske klube v prvenstvu loči le točka, a kljub temu pokala ne bodo zanemarjali. V polfinalu so dobili zelo premagljivega tekmeca, ki ga bodo najbrž poskušali s čim večjo razliko zlomiti že na prvi tekmi na svojem stadionu. Vse razen zmage domačih bo veliko presenečenje.

Košarka - Španija - 1. liga

Real Madrid - Unicaja
1
Do konca rednega dela španskega prvenstva je le še pet krogov, Real in Unicaja pa si delita prvo mesto. Danes bo zmagovalec naredil velik korak k temu, da bo imel v končnici vselej prednost domače tekme, kar bo glede na zelo kvalitetno prvenstvo za oba ogromen motiv, kvaliteta pa je vendarle na strani kraljevega kluba, ki ima za povrh še prednost domačega terena.

Hokej - ZDA - NHL

Anaheim – Calgary
1
Anaheim je v prvem krogu pometel z Winnipegom in imel veliko časa za počitek, verjetno pa so v Kaliforniji tudi z odobravanjem sprejeli novico o naslednjem nasprotnikom, ki nekoliko presenetljivo ni Vancouver, ki je z 2:4 izgubil proti Calgaryju. Prvi nosilci Zahoda so nesporni favoriti tudi proti Kanadčanom, ki so ena njihovih najljubših strank, saj je Calgary v Anaheimu izgubil že na 20 zaporednih prvenstvenih tekmah.