Dnevnikova stava
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Nogomet - Francija - 1.liga

PSG - Metz
1
Da je osvojitev prvenstva za nogometaše Paris Saint-Germaina po izpadu iz lige prvakov sedaj prioriteta, so dokazali na zadnji tekmi proti Lillu, ki so gaponižali s kar 6:1. Metzu, ki zaseda predzadnje mesto in mu grozi izpad iz elite, se danes ne piše nič dobrega, četudi so uspeli ostati neporaženi na zadnjih štirih tekmah.

Nogomet - Nemčija - Pokal

Bayern (M) - Borussia (D)
1
Čeprav je Bayern že osvojil naslov prvaka, njihov trener Josep Guardiola navijačem zatrjuje, da njegovi varovanci ne bodo popuščali. Ali ima Katalonec prav, se bomo lahko prepričali že danes, ko bo v polfinalu pokala Bayern gostil velikega tekmeca Borussio iz Dortmunda. Moštvi sta se nazadnje srečali v začetku tega meseca na Signal Iduna Parku, kjer so Bavarci slavili z 1:0. Vloga favorita jim nedvomno pripada tudi danes.

Nogomet - Španija - 1.liga

Barcelona - Getafe
1
Getafe je v preteklosti Barceloni že povzročal težave, nenazadnje sta se zadnji dve medsebojni tekmi končali z remijem (0:0, 2:2). Moštva iz predmestja španske prestolnice Katalonci zato ne bodo smeli jemati zlahka, saj bi jih to lahko zelo drago stalo. Vseeno nogometaši Barcelone v zadnjem mesecu kažejo tako prepričljive predstave, da se bo Getafe le težko z njimi kosal vseh 90 minut.

Nogomet - Hrvaška - 1.liga

Dinamo ZG - Osijek
1
Dinamo ima prvenstvo že v žepu, zato je trenutno njegov edini motiv, da prvič v zgodovini ligo konča neporažen. Niz nepremagljivosti bi se moral danes nedvomno nadaljevati, saj na Maksimir prihaja Osijek, ki bo bržkone izpadel v drugo ligo.

Košarka - ZDA – NBA

Houston - Dallas
1
Moštvi sta do sedaj odigrali štiri tekme, Dallas pa je na zadnjem srečanju z zmago preprečil Houstonu, da se v naslednji krog končnice uvrsti neporažen. Telički bodo kljub temu danes zelo težko preprečili napredovanje raketam, ki so jih pred domačim občinstvom dvakrat brez večjega napora odpravili.