V okviru enega od najpomembnejših mednarodnih tekmovanj na področju dizajna red dot award: product design 2015 je podjetje Intra lighting s svojim svetilom Ergetic navdušilo 38-člansko strokovno žirijo in med 4.928 prijavljenimi izdelki prejelo priznanje za odlično oblikovanje in vrhunsko izvedbo. Podjetje Intra lighting je v zadnjih letih dobilo tako rekoč vsa najpomembnejša priznanja svetovnega pomena. Poleg priznanj IF Design award - Good Design Award, ki ga je podjetje dobilo na Japonskem, in priznanja Design plus, ki ga podeljujejo v okviru Frankfurtskega sejma Light+Building, je tudi zadnje, že drugo priznanje red dot odraz uspešne razvojne usmeritve podjetja Intra lighting.

Svetloba kjer je potrebna, ko je potrebna in kolikor je potrebujemo

Svetloba vpliva na naše počutje. S premišljeno osvetlitvijo lahko bistveno izboljšamo kakovost bivanja, ustvarjamo dinamiko v prostoru ali usmerjamo pozornost. V umetno osvetljenih prostorih sodoben človek preživi več kot 15 ur na dan, zato je eden bistvenih ciljev znamke Intra lighting ponuditi pravo svetlobo, kjer je potrebna, ko je potrebna in kolikor je potrebujemo.

Intra lighting dojema vsak projekt kot priložnost soustvarjanja nove zgodbe, v kateri lahko z ustrezno uporabo svetlobe odgovori na potrebe uporabnikov. Intra lighting je ponudnik arhitekturnih svetil in celovitih svetlobnih rešitev. Več kot 25 let izkušenj in globalna prisotnost podjetju omogočata zagotavljanje rešitev za različne arhitekturne koncepte in tipologije prostorov. S svetili, ki so prepoznavna po inovativnosti, dizajnu, učinkovitosti, kakovosti in trajnostnemu pristopu, je Intra lighting postala pomemben igralec na svetovnem trgu razsvetljave.

Svetila Intra lighting za zahteven globalni trg

V zadnjih letih doživlja industrija svetil izjemno hiter razvoj. Nove tehnologije in možnosti uporabe LED-svetlobnih virov omogočajo proizvodnjo vse bolj učinkovitih svetil. Najbolj zaželeni so prihranki pri porabi energije, vendar to še zdaleč ni edini kriterij učinkovitosti. Sodobna osvetlitev je človeku prijazna, saj ima vse manj stranskih učinkov, povečuje kakovost bivanja in blagodejno vpliva na zdravje ter človekovo počutje.

Podjetje Intra lighting, ki se je že pred več kot desetletjem usmerilo v zahteven trg arhitekturnih svetil, uspešno sledi globalnim trendom razvoja. Samo v zadnjem letu je razvilo štiri nove družine svetil, deset pa so jih povsem posodobili. V veliko pomoč pri razvoju novih svetil so natančne meritve, ki jih Intra lighting opravi v lastnem svetlobno-tehničnem laboratoriju, enem največjih tovrstnih laboratorijev v Srednji Evropi.

Vsa svetila Intra lighting imajo značilen značaj, prepoznaven po eleganci in inovativni tehnologiji. V tesnem sodelovanju med oblikovalci in razvojnimi inženirji ter z odličnim poznavanjem uporabnikovih potreb in sodobnega načina življenja nastajajo svetila, ki tudi najstrožje žirije mednarodnih tekmovanj prepričajo z izvirnimi rešitvami, odličnim oblikovanjem in vrsto tehnoloških prednosti. Najnovejše priznanje red dot za svetilo Intra lighting zato ni presenetljivo.

Svetilo Ergetic odgovarja na spreminjajoče se potrebe uporabnikov

Prostor z eno samo funkcijo ne obstaja več. Isti prostor uporabljamo za različne namene, kjer se fokus spreminja glede na čas v dnevu, ljudi in aktivnosti. Zaradi različnih potreb uporabnikov prostori postajajo vse bolj modularni in fleksibilni. Svetilo Ergetic je nastalo kot odgovor na nove potrebe uporabnikov, kjer lahko z enim svetilom na najhitrejši, najbolj enostaven in najbolj učinkovit način spreminjamo atmosfero v prostoru.

Oblikovalska zasnova svetila Ergetic je delo belgijskega studia Serge Cornelissen, ki s podjetjem Intra lighting sodeluje tudi pri razvoju nekaterih drugih svetil. Njegova glavna prednost je možnost združevanja več funkcij v enem samem svetilu. Glede na trenutno aktivnost, ki poteka v prostoru, lahko Ergetic ustvari kar najboljšo osvetlitev, ki omogoča fleksibilnost pri ustvarjanju različnih vzdušij, je energijsko učinkovita in enostavna za uporabo.

Ergetic ponuja tri tipe osvetlitve in nešteto novih funkcionalnosti. Izbira direktne bele svetlobe je idealna za koncentrirano delo. Čisto nasprotje je nastavitev želene barvne ambientalne osvetlitve, ki umirja duha in spodbuja dobro počutje. Pomembne predmete lahko izpostavimo tako, da jih osvetlimo s kakovostnim LED-točkovnim virom kot tretjo funkcionalnostjo svetilke.