Ja, mnogim manjka preprost luster. Da bodo malo razsvetlili prostor okoli sebe in prostor v glavi. Da ne bo treba Maji Sodja razočarano sporočiti v sicer odličnem Epilogu o begunski tragediji v Sredozemlju, kako Slovencev to ne zanima. Kako takoj preklopijo na drug program. Tja, kjer se dogajajo lustracije. No, tudi Epilog jih redno daje na svojo listo.

Ali pa preklopijo na podelitev viktorjev. Viktor je zmahan. Ofucan. Brez energije in ena sama reciklaža istega. Že letos bi lahko podelili viktorje še za naslednje leto Slavku Bobovniku, Odmevom in Petru Polesu. Edina prednost te reciklaže je prihod Rosvite Pesek na oder. Vsako leto je boljša, vsako leto lepša, vsako leto bolj elegantna in vsako leto ima krajši govor. Z govori imajo tako in tako vsi probleme. Prejemniki, ki se presenečeno hvalijo in zahvaljujejo, ter podeljevalci, ki jim tokrat ni uspelo skupaj spraviti niti ene duhovite replike. Med prejemniki sta izstopala Anita Gošte in Klemen Bunderla z Radia Aktual. Toliko spontanosti na odru še nismo doživeli. Med podeljevalci pa je bila najbolj spontana Ilka Štuhec. Spontano se ji je tresel glas in spontano je zgrešila naglas na priimku dobitnika viktorja popularnosti za radijsko osebnost ter spontano je umikala pogled v tla.

Spontana je bila tudi publika. Če niste prepoznali fac, ki so sedele v prvih vrstah, ali pa zvezd, ki so se sprehajale po rdeči preprogi, je to čisto vaš problem. Čas vas je povozil, lustracija vas je zaobšla in nostalgija vas ohranja pri življenju. Morda tudi nostalgija po časih, ko so bili Viktorji en tak trendni dogodek. Kjer so voditelji zakoličili stand up smernice za leta naprej, glasbeni izvajalci pa presenetili s kombinacijami. Letos so nas spet presenetili Čuki. Tokrat z izjemnim besedilom Bam bam bam in kopico mladih plesalk. Jože Potrebuješ za predsednika!

Prvi predsednik plamena upanja pred četrt stoletja Milan Kučan je mimogrede zastokal, da v primeru, da nismo sposobni voditi podjetij in jih zato prodajamo tujcem, nismo niti sposobni voditi države. Kar pomeni, da jo tako in tako vodijo drugi. Še sreča, da bodo s pomočjo kakšnega lustra spet pravi prišli na oblast. Še Milan Kučan se tega dobro zaveda. V vsak teden boljši oddaji Ta teden z Juretom Godlerjem so pokazali posnetek, kako se Milan umika pred TV-kamero v avto. Usede se na sedež, zapre vrata in jih čez nekaj sekund odpre. Z besedami: Izbral sem napačno stran. Usedel se je namreč na desno stran, voznika na levi pa ni bilo…