Dnevnikova stava
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Nogomet - Francija - 1.liga

PSG - Lille
1
Parižani se po izpadu iz lige prvakov sedaj lahko posvetijo prvenstvu, kjer bo v zadnjih krogih še kako napeto. PSG si namreč deli prvo mesto z Lyonom, a ima slednji tekmo več. Današnji obračun bo za aktualne prvake zato še kako pomemben, saj bi si z zmago oziroma remijem znova zagotovili minimalno prednost pred zasledovalci. Lille v prvenstvu sicer zaseda šele osmo mesto, a je v dobri formi, zato iztržena točka ne bi bila presenečeje.

Nogomet - Nemčija - 1. liga

Bayern (M) - Hertha
0
Bayern je po visoki zmagi proti Portu in uvrstitvi v polfinale lige prvakov v sedmih nebesih. Prva naloga trenerja Bavarcev Pepa Guardiole bo zato vrniti svoje varovance na realna tla in jih motivirati za tekmo proti bistveno manj atraktivni Herthi. Berlinska ekipa je klub trinajstem mestu v prvenstvu lahko še kako nevarna, saj je neporažena zadnjih sedem tekem. Povrhu bo Bayern še vedno čutil rahlo utrujenost s torkovega dvoboja, zanemariti pa ne gre niti težave, ki jih nemški prvaki imajo s poškodbami nekaterih ključnih igralcev.

Nogomet - Španija - 1.liga

Espanyol - Barcelona
2
V taboru Barcelone po zanesljivi zmagi proti PSG v en glas trdijo, da v tako dobri formi v letošnji sezoni še niso bili. To vsekakor ni nič kaj dobra novica za desetouvrščenega mestnega tekmeca Espanyol, ki proti španskemu velikanu praviloma izgublja.

Nogomet - Belorusija - 1.liga

BATE Borisov - Gomel
1
Čeprav se je prvenstvo v Belorusiji šele dobro začelo – odigrana sta bila vsega dva kroga, je BATE na današnji tekmi velik favorit. Aktualni državni prvak ima sicer pričakovano dve zmagi in igra še doma, medtem ko Gomel na tri osvojene točke še vedno čaka.

Nogomet - Rusija - 1.liga

Torpedo Moskva - CSKA Moskva
2
Nogometaši CSKA so močno padli v formi, saj so na zadnjih štirih tekmah osvojili vsega točko. Posledično sedaj zasedajo tretje mesto, zaostanek za vodilnim Zenitom pa je narasel na težko ulovljivih 12 točk. Ruski velikan se nadeja, da se bo rezultatska krivulja obrnila prav danes, ko gostujejo pri mestnem tekmecu Torpedu, ki se bori za obstanek med elito in proti kateremu ima CSKA zelo dobro statistiko.