V letih, ki so sledila, je podjetje kljub kriznim časom izkusilo razvojno in poslovno rast, za kar gre zasluge pripisati predvsem zanesljivosti, vzdrževanju visoki kakovosti storitev, nenehnemu prilagajanju potrebam trga, širjenju ponudbe in grajenju zaupanja strank. Podjetje Rajmax, ki je z več kot sedemnajstimi leti uspešnega delovanja postalo sinonim za kakovost in celovitost storitev, danes zaposluje 25 ljudi, ki ob pomoči sodobne in tehnološko izpopolnjene opreme delujejo na več kot desetkratni površini prvotnega podjetja. Poleg redno zaposlenih dela za podjetje tudi sedem montažnih ekip, ima pa tudi poslovne enote s sedeži v Medvodah, Mariboru in Novem mestu, tako da celotna ekipa Rajmax šteje več kot petdeset ljudi.

V vrhu bonitetne odličnosti

Da podjetje kljub turbulentnim časom vsako leto zgledno raste, pričajo tudi številke – v letu 2014 5-odstotna rast prometa, prvih nekaj mesecev novega leta pa je postreglo celo s skokovito 15-odstotno rastjo. Zgodbo uspeha družinskega podjetja Rajmax danes gradi mlada in predana ekipa zaposlenih, v dokaz njenega uspešnega dela pa je Rajmax od podjetja Bisnode Slovenija letos ponovno prejel certifikat bonitetne odličnosti, ki potrjuje, da se podjetje uvršča v sam vrh bonitetne odličnosti v Sloveniji.

V podjetju Rajmax stremijo k najvišjim standardom poslovanja in se trudijo v odnosu s strankami vselej nastopati kot zanesljiv ponudnik domačih izdelkov ter storitev, v katere verjamejo ter z velikim ponosom poudarijo, da so delo domačih rok. Z uspešnim in zanesljivim delovanjem podjetje, ki ima svoj sedež v osrčju Kozjanskega, prispeva k poslovni odličnosti v slovenskem okolju in svojim strankam ponuja celovito podporo in storitve, ki so produkt domačega trga.

V zadnjih letih je trg stavbnega pohištva vse bolj zahteven. Stranke, ki se zavedajo svojih potreb in so seznanjene s ponudbo stavbnega pohištva, imajo vedno večje zahteve glede kakovosti proizvodov in storitev. Izdelavo in montažo oken in vrat želijo zato zaupati zanesljivemu in kakovostnemu ponudniku. V podjetju Rajmax so v sedemnajstih letih dela dokazali, da strankam ponudijo kakovosten slovenski proizvod, ki je cenjen povsod po Sloveniji in tudi izven njenih meja. V podjetju se zavedajo pomena visoke kakovosti svojih proizvodov, ne pozabljajo pa tudi na moden videz in obliko, ki sta prav tako izrednega pomena. Pri Rajmaxu se tako vselej trudijo biti v koraku s časom, slediti najnovejšim trendom in biti hkrati vsaj pol koraka pred konkurenco, kar dosegajo z nenehnim izobraževanjem kadra in izpopolnjevanjem ponudbe.

Okna in vrata s sodobnim dizajnom

Vodilni produkt podjetja Rajmax so visokokakovostna PVC-okna in vhodna vrata s pridihom sodobnega dizajna, v izredno širokem prodajnem programu podjetja pa najdemo tudi vse vrste senčil, notranjih in zunanjih polic, garažnih vrat, notranjih lesenih vrat, avtomatskih vrat, zimskih vrtov in drsnih steklenih sten. Strankam nudi izdelavo, dobavo in vgradnjo stavbnega pohištva, zaključna dela okoli oken in vrat ter brezplačne izmere in svetovanja na domu. Za poslovne, pa tudi bivalne prostore ponudba obsega tudi estetske elemente iz ALU-profilov, ki dajejo objektom moderen videz. V njihov ALU-program spadajo vhodna vrata, steklene fasade, avtomatska vrata in druge oblike zasteklitev, lastnosti teh elementov pa so enake lastnostim PVC-elementov.

V ponudbi oken Rajmax po kakovosti najbolj izstopata vrhunska modela EcoPasiv TROCAL 88+ in EcoPasiv 88+ AluClip, ki se ponašata z izjemno vgradno globino – okenski okvir je pri prvem globok 88, pri drugem pa kar 93 milimetrov. Oba modela ponujata izjemno trdnost, trajnost in toplotno ter zvočno izolacijo in sta tako kompromis med ugodno ceno in vrhunskimi izolacijskimi lastnostmi. In medtem ko gre pri oknu EcoPasiv TROCAL 88+ za odporen in statičen plastičen profil z izjemno dolgo življenjsko dobo, ki ima štiri serijsko vgrajena trajnoelastična tesnila ter kovinske ojačitve v podboju in krilu ter dosega toplotno izolativnost tudi pod 0,8 W/m2K, je model EcoPasiv 88+ AluClip del nove in unikatne generacije oken, pri kateri gre za inteligentno povezavo med umetno maso in aluminijem. To je popolna rešitev za vse vrste gradenj, pri katerih stremimo k plemenitemu videzu, stabilnosti aluminijastega profila in odličnosti toplotne izolacije, ki jo ponuja umetna masa.

Pri podjetju Rajmax se zavedajo odgovornosti do okolja in nujnosti gospodarskega pristopa k upravljanju z energijo. Oba modela tako ustrezata vedno višjim zahtevam trga po energetsko varčnejših oknih. Pri Rajmaxu svoje stranke obveščajo, da je za pravi izkoristek vrhunskega okna priporočljiva tudi pravilna montaža v skladu z RAL-standardi, ki v praksi vse bolj potrjuje svojo veljavo. RAL-montaža se od navadne namreč razlikuje v učinkovitejši zatesnitvi med okenskim okvirom in okensko odprtino. Predvsem pri modelih oken, ki so še posebno primerna za pasivne gradnje, pri Rajmaxu priporočajo montažo na osnovi energetsko varčnih RAL-smernic, ki bo v področju spoja okna dosegla toplotno in zvočno izolativnost, enako izolacijskim lastnostim samega okna.

Prijetna toplina bivanja

Moderni arhitekturni trendi narekujejo razmah velikih steklenih površin in tudi tu podjetje Rajmax s pridom upravičuje svoj slogan »Prijetna toplina bivanja«. Privlačna narava velikih steklenih površin, dvižno drsnih sten in zimskih vrtov, ki po svoji kakovosti spadajo v sam vrh izdelkov podjetja Rajmax, se ne skriva le v velikih odprtih površinah, ki omogočajo maksimalno udobje odpiranja in zapiranja, temveč tudi v izjemni toplotni in zvočnoizolativni vrednosti, estetski arhitekturni eleganci, brezčasnem videzu, veliki odpornosti proti vremenskim vplivom in visokem udobju, ki ga prinašajo uporabniku. Z dvižno-drsnimi stenami in zimskimi vrtovi podjetja Rajmax lahko zaščitite bivalne prostore pred zunanjimi vplivi, obenem pa nemoteno uživate v lepoti odprtih prostorov, ki vam omogočajo pristen stik z naravo, ki vas obdaja. Prostori postanejo bolj funkcionalni, vrata ne zavzemajo prostora, drsni elementi, ki nimajo praga, pa so prijetno tihi in enostavno drseči.

S široko ponudbo visokokakovostnih izdelkov podjetje Rajmax ugodi tudi najvišjim zahtevam svojih strank ter tako kljub pritisku nizkocenovnih proizvajalcev iz tujine vztrajno raste in širi poslovne enote. Ponosni so na svoje produkte, ki so delo slovenskih rok, zanje pa ponujajo dobro podporo v obliki garancije, vgradnje in servisov. S to popotnico pridno povečujejo svojo prisotnost v tujini, kjer z vrhunsko kakovostjo izdelkov in storitev uspešno doživljajo preboj na nemško govoreči trg.

Naredite torej pravi korak v smeri kakovostnega in energijsko varčnega nakupa, ki sega daleč v prihodnost. Odločite se za zunanjo estetiko in stabilnost, notranjo toploto, mir in varnost. Odločite se za okna in vrata Rajmax in izberite »prijetno toplino bivanja«.