Redni del lige Telemach ste končali z le enim porazom, nekoliko slabše pa vam gre v ligi za prvaka. Zakaj?

Težko je zdržati naporen ritem. Že to, da smo imeli po rednem delu tekmovanja 19 zmag in le en poraz, je vrhunsko. Nihče nas več ne jemlje z rezervo, tudi Krka in Olimpija ne. Najboljši ekipi v Sloveniji sta bili na tekmah proti nam odlično pripravljeni in sta poznali vse naše akcije. To pove, da smo v rednem delu pustili pečat in s tem dali nasprotnikom dodaten motiv, da nas premagajo. Seštevek vsega skupaj je kriv za to, da imamo v ligi za prvaka kakšen poraz več, kot bi si želeli.

V Tajfunu boste odigrali celotno sezono, kljub temu da ste imeli odprto pogodbo. Niste imeli drugih ponudb?

Ponudbe so bile. Predvsem do novega leta jih je bilo nekaj konkretnih. A hčerka je morala v začetku decembra na operacijo. Bolje je, da sem v takšnih trenutkih z ženo in otroki. Po novem letu so se stvari umirile, pred začetkom lige za prvaka pa sva govorila s trenerjem Krke Aleksandrom Džikićem in že dosegla načelen dogovor, a so se nato prebudili tudi ljudje v Šentjurju. Začeli smo se pogovarjati o prihodnosti, saj bi radi videli, da bi ostal v klubu. Na koncu sem uvidel, da bi bilo bolje, da vztrajam do konca in morda zgodbo tudi v prihodnje nadaljujem tu.

Kako bi ocenili organiziranost Tajfuna?

Razmere za delo so v redu. Niso vrhunske, a se da shajati. Treba se je zavedati, da igraš na nižji ravni in zato ne moreš pričakovati profesionalnih pogojev. Bil sem že v klubih, kjer je bilo vse skupaj na najvišji možni ravni in si se resnično lahko posvetil zgolj košarki. Tukaj je drugače, a sem po drugi strani vsaj dobil realno sliko stanja v slovenski klubski košarki.

In kakšna je realna slika?

Zadnja leta opažam, da gre košarka v Sloveniji v smeri polprofesionalizma, da ne rečem amaterizma. Situacija ni več enaka, kot je bila pred 20 leti, ko sem začenjal kariero v Kranju. Od 12 klubov jih je bilo takrat devet takšnih, ki so imeli za tisti čas veliko denarja in dobre pogoje. Sedaj pa se dogaja, da je klub sposoben plačati enega ali dva igralca dobro, preostali pa hodijo v službo ali šolo ter nato pridejo zvečer na trening. To je tudi posledica krize, saj sponzorji nimajo več toliko denarja, tisti, ki ga imajo, pa ga več ne želijo vlagati v šport. Ne glede na vse ljudje v Šentjurju lepo vodijo klub skozi turbulentne čase. Morda je tako tudi zato, ker gre za majhno okolje, vse bolj pristno in človeško, kar mi je izredno všeč. Tisto, kar obljubijo, izpolnijo in ne prekoračijo svojih zmožnosti.

Liga Telemach, 8. krog, za prvaka: Rogaška – Krka 70:75, Olimpija – Zlatorog 82:60, Grosbasket – Tajfun (sinoči), vrstni red: Krka 15, Olimpija 14, Rogaška in Zlatorog po 11, Tajfun (-1) 10, Grosbasket (-1) 8.