Ytong gradnja je hitrejša od klasične opečne gradnje. Zakaj?

Še posebno zato, ker je Ytong enostaven za obdelavo. Bloki se namreč preprosto režejo in brusijo, lepijo pa le s tankoslojno lepilno malto, zato je Ytong tudi odlična izbira za samograditelje.

Katere so glavne prednosti Ytonga, ki prepričajo vaše kupce?

Glavna prednost ytonga je zagotovo vrhunska toplotna izolativnost, ki je posledica zračnih por v materialu. Že z enoslojnim zidom iz termo blokov širine 40 cm zadostimo veljavnemu Pravilniku o učinkoviti rabi energije v stavbah (PURES). Ključni razlog, da se ljudje odločijo za ytong, je tudi v sistemskih rešitvah, ki jih nudi Ytong sistem gradnje, saj pri takšnem načinu gradnje preprečimo pojavljanje toplotnih mostov. Energetska učinkovitost, kakovost, hitrost in ekonomičnost gradnje so zagotovo prve asociacije na Ytong.

Se ljudje odločajo za vas tudi na podlagi priporočil (znancev, sorodnikov)?

Seveda, ljudje se pogosto odločajo za nas na podlagi priporočil prijateljev, sorodnikov ali sosedov. Zadovoljen graditelj Ytong hiše, ki ima odlične izkušnje z gradnjo in našim servisom, je zagotovo naša najboljša promocija.

Kako pomagate kupcu, ki se odloči za gradnjo z ytongom?

Vsakemu kupcu nudimo vrhunski servis v vseh fazah gradnje. Prisluhnemo njegovim željam in mu svetujemo. Ves čas gradnje mu stojimo ob strani in ga usmerjamo, da gradnja poteka hitro in brez težav.

Lahko na kratko opišete, kako poteka vaša pomoč oz. kaj pomeni celosten servis?

Kupcu pomagamo od začetka do konca gradnje. Najprej nudimo svetovanje in tehnično pomoč, nato pripravimo brezplačen popis potrebnega ytong materiala. Kupca s popisom napotimo do trgovca, kjer kupi ytong, organiziramo prevoz do gradbišča in pri gradnji zagotovimo brezplačno pomoč inštruktorja gradnje. Omogočamo tudi izposojo tračne žage.

Ali ste kupcem na razpolago vseskozi med gradnjo?

Seveda, kupcu smo v pomoč v vseh fazah gradnje, saj ga spremljamo od začetka do konca.

V kateri fazi gradnje vas najbolj potrebujejo?

V začetni fazi, ko se še odločajo o izbiri materiala. Z našo strokovno in tehnično pomočjo jim svetujemo in prisluhnemo njihovim željam glede gradnje, da se lažje odločijo za gradnjo z ytongom.

Kaj kupci najbolj cenijo?

Zagotovo naš celovit servis, ki ga nudimo. Ta vključuje od strokovnega svetovanja in brezplačnega popisa materiala za hišo do pomoči inštruktorja gradnje na gradbišču.

Kaj, če kupec ne želi graditi sam?

Pomagamo mu pri izbiri pravega izvajalca. Na spletni strani www.ytong.si je objavljen seznam priporočenih Ytong izvajalcev, ki poznajo Ytong sistem gradnje.

V kolikšnem času je povprečno zgrajena Ytong hiša?

Povprečno ljudje gradijo svojo hišo od enega do dve leti, najhitreje pa je bila hiša iz ytonga zgrajena in vseljena v pol leta.

Kakšne so izkušnje kupcev pri bivanju v hiši, zgrajeni iz ytonga?

Kupci se pohvalijo, da je bivanje v Ytong hiši prijetno in da je ytong material, ki ustvarja odlično bivalno klimo. Hkrati pohvalijo prednosti z vidika energetske učinkovitosti, saj imajo manjšo porabo energije za ogrevanje pozimi in hlajenje poleti. Tako jim ytong predstavlja material za kakovostno, učinkovito in trajnostno gradnjo.