Medtem ko se je direktor velenjskega kluba Tomaž Juršič udeležil včerajšnjega žrebanja (pred tem je sodeloval na posebnih delavnicah EHF, po plesu kroglic pa na novinarski konferenci in si v živo ogledal tekmo nemške lige Füchse Berlin – Bietigheim) v dvorani, imenovani po legendarnem boksarju Maxu Schmelingu, v kateri bo potekal zaključni turnir, je trener Gregor Cvijič v Rdeči dvorani vodil trening. Cvijič je imel pred žrebanjem tiho željo – za polfinalnega nasprotnika dobiti Hamburg, prvaka Evrope iz leta 2013. »Vem, da se sliši čudno, a je res. Čeprav je Gorenje v skupinskem delu v tej sezoni dvakrat izgubilo s Hamburgom, sem prepričan, da bi ga lahko v polfinalu premagalo. Hamburg v tej sezoni ne blesti niti v nemški ligi niti v Evropi, ima težave na različnih področjih, oboje pa bi mi lahko izkoristili,« je pojasnil trener Gregor Cvijič.

Žrebanje, ki ga je vodil generalni sekretar EHF Michael Wiederer, je bilo povsem nedirigirano: vsi štirje klubi so bili v istem bobnu (brez nosilcev), v polfinalu pa bi se lahko pomerila tudi kluba iz iste države. Vsaj na papirju se zdi domača ekipa Füchse Berlin, čeprav je trenutno šele sedma v nemški ligi, precej slabša možnost kot Hamburg ali danski Skjern. »Žal na žreb ni mogoče vplivati, a so vsi trije morebitni nasprotniki vrhunski. Ne le da je Füchse Berlin gostitelj turnirja, kar prinaša tudi določene prednosti, ampak tako on kot Hamburg s pokalom EHF rešujeta letošnjo slabo sezono v nemški ligi ter skušata upravičiti velike denarne vložke in kakovost igralskega kadra. Prav v tem se skriva glavna nevarnost za Gorenje in Skjern,« opozarja Cvijič pred dvobojem z gostitelji, ki so na lanskem sklepnem turnirju v Berlinu v polfinalu klonili proti poznejšemu zmagovalcu Picku Szegedu, na tekmi za tretje mesto pa premagali romunsko Constanto.

Lisice iz Berlina vodi Islandec Dagur Sigurdsson, tudi selektor reprezentance Nemčije, ki ima na voljo pravo »tujsko legijo«. Sestavlja jo kar 12 tujcev iz devetih držav, poleg nemških reprezentantov Silvia Heinevettra in Paula Druxa pa velja omeniti Rusa Konstantina Igropula, Čeha Pavla Horaka in Petra Štochla, Poljaka Bartlomieja Jaszko, Srba Petra Nenadića, Španca Ikerja Romera, Hrvata Denisa Špoljarića, Šveda Fredrika Petersena in Mattiasa Zachrissona.., član kluba pa je tudi 17-letni slovenski vratar Mark Ferjan. »Berlinčani so proti nam favoriti, a to še nič ne pomeni. Če bomo pokazali svoj pravi obraz, je marsikaj mogoče. Do turnirja so še več kot trije tedni, v tem času pa upam, da bomo odpravili vse poškodbe in se še dodatno dvignili v formi. Verjamem, da bomo v Berlinu pokazali in dokazali, da se nismo naključno uvrstili med najboljše štiri. Za nas bo igranje pred 12.000 gledalci proti gostiteljem posebna izkušnja,« meni Cvijič. Berlinčane teden dni pred dvobojem z Gorenjem čaka sklepni turnir nemškega pokala, v polfinalu pa bo njihov tekmec Magdeburg s Slovencema Juretom Natkom in Markom Bezjakom.