Dnevnikova stava
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Nogomet - Francija - 1.liga

Marseille - Lorient
1
Marseille je še nedavno vodil v prvenstvu, nato pa popustil in po zadnjih treh zaporednih porazih padel celo na četrto mesto. Sedaj je ogroženo celo igranje v ligi prvakov, zato mora Marcelo Bielsa nujno strniti svoje vrste in v zadnjih petih krogih pobrati verjetno kar vseh 15 točk, če ne želi imeti zavožene sezone. Lorient je le 18. na lestvici, zato se zdi primeren nasprotnik, da na Velodromu spet zavijejo na zmagovito pot.

Nogomet - Slovenija - 1. liga

Radomlje - Maribor
2
Mariborčani so po odličnem uvodu v drugi del prvenstva nato spet malce zaspali in si privoščili nekaj spodrsljajev, ki so prvenstvo znova naredili zanimivo. Ker so se zasledovalci znova nevarno približali, bodo vijoličasti morali strniti vrste in nanizati nekaj zmag. Začeti bi morali že danes, ko gostujejo pri najslabši ekipi prve lige, ki bi morala gladko pasti, z več kot zadetkom razlike.

Nogomet - Nemčija - 2. liga

Bochum - Kaiserslautern
0, 2
Pri Kaiserslauternu si še tretje leto zapored močno prizadevajo izboriti vrnitev v prvo ligo, v zadnjih dveh sezonah pa so zelo blizu, a nato ostali praznih rok. Tudi letos bodo očitno trepetali do konca, saj pred zadnjimi petimi krogi zasedajo drugo mesto, a imajo pred četrtim mestom (ki ne prinaša ničesar) le dve točki prednosti. Na današnjem gostovanju pri Bochumu je tako vsaj točka nujna, če ne kar zmaga, glede na radodarnost njihovih gostiteljev (le 3 domače zmage na 14 tekmah), pa bi morali gostje uresničiti vsaj del načrta.

Košarka – ZDA – NBA

San Antonio – LA Clippers
1
Aktualni prvaki so v prvem delu sezone nekoliko zaspali, zato so kljub odličnemu zaključku rednega dela v končnico vstopili zgolj s 6. mesta na zahodu. To jim je prineslo težek dvoboj s Clippersi, kjer je težko napovedati skupnega zmagovalca serije, ki se lahko zavleče tudi v 7. tekmo. Vsekakor pa je za San Antonio današnja tekma ena od najpomembnejših, saj si doma nikakor ne smejo privoščiti poraza, če pa dobijo to tekmo, bodo samozavestno krenili tudi v četrto tekmo, kjer bi s ponovno zmago nato odločno napovedali, da želijo napredovati.