Dnevnikova stava
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Nogomet - Liga prvakov

Bayern (M) - Porto
1
Bayern je pred sila težko nalogo, saj mora nadomestiti zaostanek dveh golov s prve tekme, kar pa bo vse prej kot lahko, saj so nogometaši Prota neobremenjeni in brez pritiska glede rezultata, saj so že s četrtfinalom dosegli pričakovano, prva tekma pa jim je dala krila. A vendarle je bavarski stroj dobro utečen in bo kljub kar nekaj težavam s poškodbami zagotovo odločno startal na zmago in vsaj dva dosežena zadetka. Portugalci bodo v obrambi prav tako oslabljeni, manjkala bosta oba bočna branilca, kar bo voda na mlin Bayernu, Guardiola pa bo to verjetno znal izkoristiti.

Nogomet - Liga prvakov

Barcelona - PSG
1
Katalonci so v dobri formi, izid prve tekme (3:1) pa jim zagotavlja mirnost. Precej bolj so v godlji Parižani, ki bodo verjetno v uvodni fazi tekme poskušali na silo čim prej priti do prvega gola, kar bi jih recimo vsaj malo vrnilo v igro za polfinale, toda to bo zgolj voda na mlin Barceloni, ki bo ob takšni igri verjetno v prvih 30 minutah prišla do vodilnega gola, nato pa tekmo mirno pripeljala do konca, PSG pa tudi ne bo več kazal prav velike želje po boju na vso moč, saj se bo raje hranil za državno prvenstvo.

Nogomet - Slovenija - Pokal

Celje - Maribor
0, 2
Maribor je na prvi tekmi do 88. minute vodil z 2:1, nato pa v zaključku prejel dva gola in se pred povratno tekmo znašel v težkem položaju, če želi priti v finale in ohraniti možnosti za dvojno krono. Vijoličasti kljub temu glede zagotovo niso obupali, saj se zavedajo svoje kvalitete, ki je na slovenskem prostoru nedvomno dominantna v primerjavi z ostalimi klubi. Šimundža bo verjetno na igrišče poslal najbolj motivirane igralce, ki bodo od prve minute napadli na zmago, potrebujejo pa vsaj dva dosežena zadetka. Celjane čaka težka tekma.

Košarka - ZDA - NBA

Houston - Dallas
1
Pri Houstonu ne skrivajo velikih ambicij in želje po naslovu prvaka, v prvem krogu končnice pa so naleteli na stare znance iz Dallasa. Če želijo Harden & Co. v končnici priti daleč, bodo morali v tem paru z Dallasom porabiti čim manj moči, saj jih v nadaljevanju čakajo še precej močnejši nasprotniki. Po dveh domačih tekmah je za rakete edini sprejemljiv scenarij vodstvo z 2:0 in danes bodo storili vse, da ponovijo zmago s prve tekme (118:108).