Po odigranih šestih krogih v košarkarski ligi Telemach za prvaka prihaja za glavna kandidata za uvrstitev v finale pomemben obračun. Zmagovalec tekme med Krko in Unionom Olimpijo v dvorani Leona Štuklja bo bržkone zasedel prvo mesto na lestvici pred začetkom izločilnih bojev, kjer bi imel v četrtfinalu, polfinalu in tudi finalu prednost domačega terena. Ta v zadnjem času za Novomeščane in Ljubljančane pomeni ogromno. V lanskem finalu je denimo Krka dobila vse tri domače obračune in klonila na obeh gostovanjih v Stožicah. Podobna zgodba se odvija tudi letos. Dolenjsko moštvo je zmaje v ligi ABA ugnalo v dvorani Leona Štuklja, klonilo pa na tekmah jadranskega tekmovanja in lige Telemach v Stožicah.

V zadnjih tednih zaradi stanja v moštvu trener Krke Aleksandar Džikić zagotovo ne spi mirno. V pomembnem delu sezone so mu jo znova zagodle poškodbe, ki so postale stalnica v ekipi petkratnih zaporednih državnih prvakov. Poleg dalj časa odsotnih Erjona Kastratija in Tomaža Bolčine, ki v ligi za prvaka še nista zaigrala, imata zdravstvene težave še Mirko Mulalić in Jasmin Hukić, ki sta izredno pomembna člana moštva. Vprašanje je, v kakšni meri, če sploh, bosta lahko jutri pomagala soigralcem na parketu. Ob padcu forme Chrisa Bookerja, ki pri triintridesetih letih pravega oddiha v letošnji sezoni ni imel, bo veliko breme na plečih prvega igralca Krke Malcolma Armsteada, ki bo nastopil z dodatno motivacijo. Američan namreč zagotovo ni pozabil dogodkov po zadnji tekmi v Stožicah, ko je zgrešil trojko za zmago, nato pa je do njega pridirjal Olimpijin Marko Marinović in se mu zmagoslavno drl v obraz. Če bo Armsteadu uspelo brzdati emocije, bo zagotovo precejšen trn v peti zmajev, a bo moral ob individualnih akcijah skrbeti tudi za razigravanje soigralcev, saj je trener Džikić po zadnji zmagi proti Tajfunu poudaril, da je igra njegovega moštva preveč statična in da ni pravega pretoka žoge.

Prav Krkinemu organizatorju igre bo največ pozornosti v pripravi na tekmo posvetil trener Olimpije Memi Bečirović, saj se zaveda, da se tu skriva ključ do zmage. Bistričan je po prihodu na ljubljansko klop uvedel precej sprememb v igri, predvsem na obračunih proti Novomeščanom, kjer se Armsteada v obrambi lotevata Hristo Nikolov in Gregor Hrovat. Ker sta pri tem relativno uspešna, Džikić zagotovo kuje spremembe v igri, saj ob tem pri zadnjih dveh porazih ni našel rešitve za Nikolova, ki je z igro pod košem na parketu delal razliko. Na splošno je Bečirović z igrami svojega moštva vse bolj zadovoljen. Igralci namreč sprejemajo njegovo filozofijo, da je treba vsakega tekmeca jemati resno in k vsaki tekmi pristopiti na enak način. To je bilo najbolje vidno na zadnjih dveh obračunih proti Tajfunu in Grosbasketu, ko Ljubljančani v obrambi niso popuščali niti po tistem, ko so dosegli že višje vodstvo.

In še to. V novomeškem okolju je zakrožila novica, da naj bi podjetje Krka v prihodnji sezoni večjo finančno podporo na račun košarkarskega namenilo nogometnemu klubu. »Prvič slišim za kaj takega,« se je na vprašanje Dnevnika odzval direktor kluba Miro Župevec. Ali je v govoricah kaj resnice, bo znano kmalu, saj klubi začnejo graditi moštva na novo že kmalu po koncu tekoče sezone.

Liga Telemach, 7. krog, za prvaka, danes ob 18.15: Krka – Olimpija, ob 19. uri: Tajfun – Rogaška, ob 20. uri: Zlatorog – Geosbasket, za obstanek, danes ob 19. uri: Hopsi – Elektra, ob 20. uri: Portorož – Šenčur, Helios – Maribor 20:0.