Domžale – Gorica (danes ob 16. uri): Če so se Domžalčani po ligaškem derbiju z Olimpijo jezili, da so se borili proti nevidnim silam, so bile te v sredo na pokalni tekmi v Kopru na njihovi strani: prestrog drugi rumeni karton kapetanu Kopra Gubercu, le rumena kartona Domžalčanoma Horiću in vratarju Vidmarju, čeprav sta bila ob prekrških zadnja igralca obrambe. Trener Luka Elsner je prevzel odgovornost za pokalni poraz z 0:1, ki je celo ugoden glede na prikazano predstavo brez ideje in jalovo neigro. Potem ko je ekipa pri njem porabila vse kredite, bo moral prižgati rdeči alarm in uporabiti trdo roko. Domžale so sanjski klub za igralce, saj v njem ni pritiska navijačev, medijev, predsednik ne hodi v slačilnico, zato se imajo vsi lepo. Ker so jesenski prvaki daleč od prave forme, saj so spomladi premagali le najslabši ekipi lige Krko in Radomlje, ima Gorica lepe možnosti za remi. Naš namig: 0.

Luka Koper – Kalcer Radomlje (danes ob 20. uri): Ker Koper potrebuje sveže moči v sredo v Domžalah na povratni tekmi slovenskega pokala za obrambo prednosti 1:0, bodo tokrat priložnost spet dobili rezervisti. To je velika priložnost za Radomljane, da spomladi končno dosežejo prvi gol iz igre. Naš namig: 1.

Zavrč – Celje (danes ob 20. uri): Zavrč je na varnem v sredini lestvice, zato je že začel odpuščati igralce. Prvi je nekdanji napadalec Kopra Ante Mitrović, ki se bo verjetno preselil v Azijo. Celjani, ki imajo trenutno najhitrejšo ekipo v ligi, so v sredo v pokalu navdušili v Ljudskem vrtu, kjer niso le nadigrali Maribora, ampak so ga celo ponižali z dvema goloma v finišu tekem za odmevno zmago in veliko prednost. Če želijo postati velika ekipa, bodo morali takšne predstave ponavljati iz tedna v teden. Benjamin Verbič je trenutno najbolj vroč igralec lige, ki očitno postaja že predrag celo za Maribor. Naš namig: 0.

Rudar – Maribor (danes ob 20.05): Ker Velenjčani ne znajo igrati obrambno, ampak trener Jernej Javornik točke išče skozi igro, je to voda na mlin Maribora, da mu ne bo treba prebijati bunkerja. Forma Rudarja je v vzponu, Maribor pa je pod vse hujšim pritiskom nezadovoljnih navijačev, ki si želijo zmage na vsaki tekmi. Nezadovoljstvo izražajo z žvižgi, a treba je upoštevati, da ima klub težave s poškodbami. Vijoličasti imajo neulovljivih sedem točk prednosti pred zasledovalci, medtem pa kritične medijske zapise o (ne)igri ideologi kadrovske politike Maribora v pisarnah v Ljudskem vrtu vse težje prenašajo. Naš namig: 2.

Krka – Olimpija (jutri ob 16. uri): Krka je strup za Olimpijo – ta je na sedmih dosedanjih tekmah izgubila kar petkrat in v Novem mestu sploh še ni osvojila točke. Olimpija pada na malih tekmah. Gostovanje na Dolenjskem je eno v seriji tistih, na katerih se osvaja evropska vozovnica. Z naskokom Olimpije na naslov prvaka v naslednji sezoni ne bo nič, ker klubu ne bo uspelo zadržati velikih upov Zajca, Kapuna, Mitrovića, Bajrića, Šporarja..., kaj šele, da bi jim dodal dve vrhunski okrepitvi in dodano vrednost v strokovni štab. Kako zmotno kadruje Olimpija, razkrivajo zimski nakupi Ačimovića po odhodih Jovića in Omladiča. Žinko, Babić, Lazevski in Ivančić grejejo klop. Le iz AC Milana posojeni Henty igra, a je odkupna cena 200.00 evrov glede na njegovo tehnično in taktično neznanje prevelika. Naš namig: 2.