Dnevnikova stava
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Nogomet - Anglija - Premier

Chelsea - Manch Utd
0, 2
Chelsea ima dovolj prednosti, da se lahko danes zadovolji tudi s točko, glavno je le, da ne izgubi. Mourinho bo gotovo postavil previdno taktiko in ne bo preveč tvegal, poleg tega pa ima njegovo moštvo tudi kar nekaj težav s poškodbami, predvsem napadalci, kar je še dodaten razlog, da so možnosti, da rdeči vragi ostanejo neporaženi, kar velike. United je v zadnjem času tudi v odlični formi in celo potiho še upa na naslov prvaka, za to pa nujno potrebuje danes zmago.

Nogomet - Anglija - FA pokal

Reading - Arsenal
2
Arsenal je imel srečno roko pri žrebu in v polfinalu dobil edinega drugoligaša v polfinalu. Topničarji te priložnosti za uvrstitev v finale ne bodo zamudili in bodo na Wembleyju razveselili svoje privržence ter ohranili upanje, da tudi letošnjo sezono končajo z lovoriko. Poleg tega je Arsenal tudi v izjemni formi in niza zmage, medtem ko Reading v championshipu preživlja težke čase. Tu res ne bi smelo biti prav veliko dvoma o zmagovalcu.

Nogomet - Italija - 1.liga

Sampdoria - Cesena
1
Ceseno le še izjemen zaključek sezone reši pred izpadom iz prve lige, kar pa ni ravno verjeten scenarij, saj ji manjka kvalitete. Sampdoria na drugi strani sicer precej niha v formi, a kljub temu že ves čas zaseda mesta v zgornji polovici lestvice in ima lepe možnosti, da si priigra nastopanje v evropski ligi, ni pa še niti izgubljeno celo tretje mesto, ki vodi v ligo prvakov. Mihajlović bo gotovo poskrbel, da bodo njegovi varovanci danes šli v tekmo brez podcenjevanja in z veliko željo po zmagi.

Nogomet - Španija - 1.liga

Real (M) - Malaga
1
Real je prebrodil krizo in spet igra vse bolje. Po zadnjem spodrsljaju Barcelone je razlika na vrhu le še dve točki in ker ima kraljevi klub boljši medsebojni rezultat, bi za naslov prvaka ob vseh zmagah do konca prvenstva potreboval le še en remi Kataloncev, kar pa ni tako nemogoče. Popuščanja zato zagotovo ne bo in Real bo do zadnjega kroga dihal za ovratnik Barci, Malago zato čaka težka naloga, če želi iz Madrida odnesti celo kožo.

Košarka - Slovenija - 1.liga

Zlatorog - Grosbasket
1
Zlatorog je letos pokazal že kar nekaj odličnih predstav, premagal tudi Olimpijo in Krko, in se s Tajfunom in Rogaško bori za status tretje najmočnejše ekipa prvenstva. Trenutno za konkurentoma za 3. mesto zaostaja za zmago, ki jo danes proti najslabši ekipi lige za prvaka preprosto ne sme izpustiti iz rok.