Je kaj več napetosti, ker zdaj ni več popravnega izpita?

Napetosti ne čutim, saj smo bili v ekipi od zadnje tekme malo skupaj. Enostavno smo veseli, da bomo lahko igrali še na peti tekmi, potem pa bomo videli, kaj nam bo prinesla.

Zakaj ste bili malo skupaj?

V torek smo imeli težko tekmo v Kamniku, zato smo v sredo imeli le lažji trening, včeraj normalnega, danes pa imamo že novo tekmo. Če bi bil urnik ustaljen, bi bili več skupaj, toda glede na težke tekme smo se odločili, da punce na treningih malce spočijemo. Napori so veliki, zato je v moštvo treba vnesti svežino. Prav zato smo manj skupaj kot sicer.

Kdo je danes favorit?

Težko je povedati. Za nami so štiri tekme in vse so imele svojo zgodbo. Prvo tekmo smo zmagali, čeprav smo bili že v izgubljenem položaju, na drugi smo imeli zaključno žogo, a je nismo izkoristili in smo izgubili, na tretji tekmi nas je Calcit ugnal v Mariboru in imel nato možnost, da osvoji naslov pred domačimi navijači, toda spet smo zmagali mi. Vse, kar bi napovedal, bi le ugibal. Prepuščam se toku in tekmi, ki se bo začela ob 16.30.

Verjetno lahko pričakujemo napeto partijo?

O tem sploh ne razmišljam. Mi bomo šli na vso moč od prve točke, potem pa se bomo prilagajali dogajanju. Moja želja je le, da bi naša ekipa delovala enako kot na četrti tekmi v Kamniku, ko so bile igralke osredotočene in odločne. Vseskozi smo vedeli, kaj hočemo. Čutila se je pozitivna energija, ki so jo punce izžarevale.

Kako bi ocenili sezono kot celoto?

Po dveh letih smo spet osvojili pokalni naslov, osvojili smo tudi srednjeevropsko ligo. Med sezono smo izgubili dve igralki. V začetku januarja je v tujino najprej šla Monika Potokar, konec januarja še Ana Starčević. Dobili smo sicer Sarah Ammarman, toda oba januarska odhoda sta pustila praznino. Velik uspeh je, da smo letos osvojili že dve lovoriki, toda sezona se vedno oceni po zadnji tekmi. Zgodovina se hitro pozabi, vsak se bo spomnil le zadnjega dejanja, borbe za naslov državnega prvaka.

Se po koncu sezone obeta odhod še kakšne igralke?

Tega ne morem komentirati, saj sem trener. O tem ve več direktor kluba. O prihodnosti kluba težko govorim, saj nimam teh pristojnosti. Dejstvo pa je, da poskušamo v klub vedno pripeljati čim več nadarjenih slovenskih igralk.

Kako pa je z vašo prihodnostjo?

Položaj je vsako leto enak. Vodim prvo moštvo od prvega dne priprav in do tedaj, dokler me direktor kluba ne zamenja. V vsakem trenutku me lahko zamenja, a dokler me ne, ostajam tu. Moja prihodnost je vedno zelo odprta.