Slovenka je lahko ponosna, s kako eminentnimi imeni iz sveta športa se je družila v Šanghaju na Kitajskem. Po koncu naporne sezone, v kateri ji je zmanjkala le kakšna stotinka, da bi bila znova najboljša alpska smučarka sveta, je dobila še eno potrditev, kako zelo cenjena je v svetu športa. Tudi zato je odločitev, ali nadaljevati ali skleniti športno pot, zanjo vredna vsega razmisleka. In zna trajati še nekaj tednov, preden bo odločitev tudi uradno sporočila.

Ni jih malo, predvsem ljudi s kavča, ki to odločitev tehtajo v evrih, rekoč, tudi če ne bo še naprej zmagovala, bo vsaj močno zaslužila, zato bi bilo neumno reči, da je konec. Toda bistvo vrhunskega športa je premagovanje konkurentov in prav vsi res vrhunski športniki si želijo zmagovati, in to na čisto vsaki tekmi, brez taktiziranja in kalkuliranja. Mednje pa gotovo sodi tudi Tina Maze, zato smo prepričani, da pri tehtanju, ali končati ali nadaljevati športno pot, evri na računu ne bodo odigrali velike vloge. In da bo resnično poslušala sebe, razne prišepetovalce pa poslala v kot.

Ne glede na njeno odločitev pa smo Slovenci lahko ponosni na vse njene uspehe, s katerimi je sonarodnjakom leta dolgo lepšala vsakdan, in žalostni, ker se zavedamo, da je veliko vprašanje, kdaj bomo za športnico njenega kova lahko znova držali pesti. Zlajnana fraza, da se takšen športnik rodi le enkrat na 100 let, žal še kako drži.