V nedeljo ste izgubili hitreje kot na dosedanjih tekmah proti ACH. Zakaj?

Imeli smo nekaj nerazpoloženih igralcev, tekmec pa je igral odlično. Andrej Flajs je igral tako dobro, kot ga nisem videl že zelo dolgo. Enako velja za Erica Mochalskega, čeprav gre za igralca, ki v formi zelo niha. Toda če bo tekmec še naprej igral tako dobro, se nam slabo piše.

Na prvi tekmi je bila opazna razlika v igri v napadu.

Res je. Igrali smo zgolj na pol širine mreže, s čimer nam je nasprotnik lažje postavljal blok, saj smo bili precej predvidljivi. Pri tekmecu so v napadu sodelovali vsi igralci, zato jih je bilo težko prebrati, kaj bodo storili. Tudi fizično so tekmeci delovali zelo dobro. V obrambi smo imeli veliko težav.

Koliko se vam pozna odsotnost poškodovanega Žige Šterna?

Za nas je skoraj nenadomestljiv, a nam je tudi brez njega že uspelo premagati ACH Volley v končnici. V Kamniku smo lahko tekmecu še vedno konkurenčni, toda vsa ekipa mora prikazati boljšo igro. Biti moramo v boljši dnevni formi, ACH pa ne sme biti v vrhunski pripravljenosti.

Kako bi ocenili letošnjo sezono, ko ste spet prišli v finale prvenstva?

V slovenskem pokalu smo imeli ogromno smole, da smo naleteli na ACH Volley že v četrtfinalu. Imeli smo dve zaključni žogi, da bi se uvrstili na finalni turnir, kjer bi lahko tudi zmagali. ACH se je tedaj rešil skozi šivankino uho. To si štejem za uspeh, saj smo v Sloveniji najbolj resno konkurirali ljubljanski zasedbi. V prvenstvu smo pričakovano zasedli drugo mesto pred izločilnimi boji, s tem da smo bili v modri skupini najboljši. Imeli smo celo boljši izkupiček kot ACH, saj smo v modro skupino prišli z zaostankom dveh točk, na koncu pa smo zaostajali le za točko.

Vaša ekipa je skupaj že nekaj časa.

Vidi se, da je moštvo dozorelo. Vrnil se je še podajalec Jan Brulec, tudi Tonček Štern je napredoval in na večini tekem pokazal zelo dobro igro. Napredovali so tudi drugi. Ekipa gre navzgor, a za naskok na vrh ima ACH Volley v ekipi še tujce.

Ravno Brulcu in Šternu so očitali neambicioznost, ker sta se raje odločila za igranje v Calcitu kot pri ACH.

Brulec je že bil v Ljubljani, a je vseskozi sedel. V hrbet je gledal Gregi Ropretu, čeprav Ropret ni toliko boljši, vsaj ne toliko, da bi moral Brulec vso sezono sedeti. Odločil se je za vrnitev v Kamnik, saj je z menoj že sodeloval in je vedel, da bo imel polno minutažo. Štern pa je ostal na podlagi informacij, ki jih je vedel o drugih klubih. Morda bo šel zdaj v še boljši klub, a lahko se tudi dogodi, da ostane.

S čim ga boste skušali prepričati?

Želimo narediti korak naprej. Če nam bo uspelo prepričati sponzorje, bomo sestavili boljšo ekipo.