Dnevnikova stava
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Nogomet - Liga prvakov

PSG - Barcelona
0, 2
PSG je sicer v zadnjem obdobju že znal podreti načrte Barceloni, dobil je tudi domačo tekmo (3:2) v letošnjem skupinskem delu tega tekmovanja, a trenutna situacija pri obeh klubih vendarle daje precej večje možnosti za uspeh Kataloncem. Parižani bodo namreč danes precej oslabljeni, saj so kaznovani Ibrahimović, Verratti in Aurier, poškodovana pa sta David Luiz in Motta. Gre za pomembne igralce, brez katerih so možnosti za ponovno zmagoslavje PSG nad Barco minimalne, saj so nenazadnje Katalonci v zadnjih tednih v odlični formi (če odmislimo sobotni kiks proti Sevilli). Verjetno bo Barca kot proti Cityju v osmini finala tudi tokrat že na prvi tekmi poskušala priti do prednosti in zdi se, da so možnosti za njeno zmago kar velike, sicer pa tudi remi ne bo ravno katastrofa, saj sledi še tekma na Camp Nouu.

Nogomet - Francija - 1.liga

Lyon - Bastia
1
Lyon bije boj za naslov prvaka s PSG in recimo da tudi Marseillom, zato bo pristop k tem zadnjim tekmam prvenstva na visokem nivoju in želja po zmagah izjemna. Vse razen zmage proti povprečni Bastii bi bilo veliko razočaranje in verjetno usoden spodrsljaj, a je tak razplet manj verjeten. O moči Bastie nenazadnje priča tudi rezultat sobotnega finala ligaškega pokala, ko jo je s 4:0 povozil PSG.

Nogomet - Slovenija - Pokal

Maribor - Celje
1
Maribor je v jesenskem delu sezone slovenskim nasprotnikom še puščal nekaj možnosti, da se mu enakovredno zoperstavijo, saj so vijoličasti hranili moči za evropske boje z uglednimi nasprotniki, spomladi pa v le nekaj krogih že pokazal, da bo tudi to sezono premočan za slovenski prostor in bo zagotovo prvak. Najverjetneje je cilj kluba kar dvojna krona, torej osvojiti tudi pokal, ki ga je lani Štajercem speljala Gorica. Celjani imajo mlado in obetavno zasedbo, a bodo verjetno lahko zadovoljni že s kakšnim doseženim zadetkom in čim manjšim porazom.

Košarka - Evroliga

Real Madrid - Efes Pilsen
1
Zdaj gre zares tudi v evroligi, kjer je tudi letos madridski Real prvi favorit, po dveh razočaranjih v zadnjih dveh finalih pa bo kraljevi klub letos le poskušal zasesti evropski prestol, ki se mu tako grdo izmika. Za dvig samozavesti so Madridčani poskrbeli z nedeljsko zmago v el clasicu proti Barceloni (91:78), ki jim bo dala še dodatna krila in Efes se bo kljub kvalitetni zasedbi soočil s premočnim nasprotnikom.

Košarka – ZDA – NBA

Minnesota – Oklahoma City
2
Težko bi našli bolj gotovo stavo v NBA, saj bo Minnesota storila vse, da te zadnje letošnje tekme ne dobi in zagotovo ostane za New Yorkom na zadnjem mestu v ligi in si zagotovi najboljše možnosti za prvi izbor na naboru, na drugi strani pa Oklahoma nujno potrebuje zmago v boju za 8. mesto na zahodu.