Jeseniški hokejisti so po novem slavju na tivolskem ledu le še eno zmago oddaljeni od naslova državnega prvaka, v Ljubljani pa je glede na mizeren pristop moštva v finalni seriji očitno bolj v ospredju sanacija kluba. Znane so nove podrobnosti glede nadaljnjih postopkov pri poslovanju ljubljanskega kolektiva.

Bo vajeti prevzela Melita Kolbezen?

Kot nam je potrdil predsednik Olimpije Marko Popovič, je v resni igri za položaj poslovne direktorice kluba Melita Kolbezen, ki ima v gospodarskih vodah številne izkušnje in poznanstva. Lani je bila denimo imenovana za predsednico nadzornega odbora družbe Uskok, ki se ukvarja s polnjenjem mineralne vode pod blagovno znamko Costella, še pred tem je dolga leta zasedala visok položaj v Mercatorju. V času predsedovanja Žige Debeljaka je bila članica uprave za finance, še pred tem pa izvršna direktorica na področju financ, računovodstva, kontrolinga in interne revizije.

Popovič je Kolbeznovo, s katero sta bila znanca že pred njegovim ustoličenjem za predsednika kluba poleti lani, predlagal v napovedano petčlansko strokovno komisijo, ki bo skrbela zgolj za operativne zadeve. Omenjeni organ bo na dopisni seji predvidoma že danes potrjeval upravni odbor kluba, na prihajajoči skupščini pa bodo ob spremembi statuta volili tudi novega poslovnega in športnega direktorja. Če bo Melita Kolbezen prevzela poslovanje Olimpije, bo po dvajsetih letih tako nasledila dosedanjega šefa Matjaža Seklja, ki ga po padcu s položaja očitno čaka le še obrobna vloga v klubu. Glede na to, da se je Sekelj pred dnevi podpisal pod več kot trimilijonski dolg, je vsakršen drugačen scenarij malo verjeten.

Jesenice ponižale Olimpijo

Precejšnja je verjetnost, da bo naslov državnega prvaka po štirih letih znova romal na Jesenice. Železarji so sinoči vnovič zmagali v Tivoliju in bodo imeli že jutri zvečer v Podmežakli prvo zaključno žogico. Vodstvo Jesenic v finalni seriji je presenetljivo, a zasluženo, saj so doslej prikazali bistveno več kot nesporni favorit iz Ljubljane. Gorenjci že vso serijo igrajo enostaven in kolektiven hokej, Olimpijina predstava pa je ob očitni neodgovornosti že skočila iz profesionalnih športnih okvirov. Prav neverjetno je, kako se ob ležerni igri smešijo številni znani tivolski hokejisti (Koblar, Podlipnik, Pešut, Logar…), pri katerih je kapetan Aleš Mušič sinoči prvič javno povedal, da se morda pozna pomanjkanje resnih treningov v mesecu marcu, vendar to ne sme biti izgovor, saj so se za ta ukrep hokejisti odločili sami.

»Nič še ni odločeno. Se že veselimo novega obračuna pred polnimi jeseniškimi tribunami,« je z izjavo presenetil trener Olimpije Fabian Dahlem, ki je po finalni premieri šele po ogledu posnetka videl, kako slabo pravzaprav gre njegovemu moštvu. Jeseničani zdaj pričakujejo nov rekorden obisk v prenovljeni Podmežakli. Na dosegu roke imajo senzacionalen dosežek, vendar trener Nik Zupančič umirja: »Vedno je najtežje zmagati na zadnji tekmi, kar smo že večkrat videli. Moštvo je v Tivoliju odlično reagiralo in pokazalo pravi karakter. Fantje so odigrali pametno in niso nasedli provokacijam.«

In še to – danes dopoldne bo Anže Kopitar najverjetneje sporočil, da bo igral za Slovenijo na svetovnem prvenstvu na Češkem. Neuradna novica je med domačimi novinarji zakrožila že včeraj, na socialnem omrežju twitter pa so že citirali Kopitarja, ki je v Los Angelesu dejal, da je očetu pač težko reči ne.