Vesela bi bila vašega strokovnega mnenja, kako umestiti pohištvo, da bo zadeva funkcionalna. V obstoječi dnevni sobi bi rada imela večjo sedežno garnituro (lahko tudi dvo- in trosed ter fotelj) z nekaj nizkimi omaricami ali kombinacijo z visoko. Televizijski sprejemnik je lahko na omarici ali na steni. V prilogi vam pošiljava tloris sobe. Zahvaljujeva se vam za pomoč. Marko in Lidija

Odgovor: Glavni dejavnik, ki določa razporeditev opreme, je prehodnost prostora. Upoštevala sva vaše želje in vam narisala varianto, s katero bo prostor karseda fleksibilen in funkcionalen.

Predlagava vam, da prazno steno zapolnite z dinamično omaro, v kateri se najde tudi prostor za televizijo in drugo elektronsko opremo. V preostalem delu sobe bo dovolj prostora za umestitev udobnega oblazinjenega pohištva, kot so trosed, dvosed in fotelji ter klubska mizica.

Da sedeži ne bi vizualno tavali v prostoru, predlagava, da na tla namestite preprogo, ki jih bo povezala in orientirala ter ustvarila dodaten pridih domačnosti in udobja. Za popestritev ambienta ne bo odveč tudi kakšna večja sobna rastlina.

Upava, da sva vam s svojo idejo olajšala opremljanje dnevne sobe.

Gregor Vernik, mag. inž. arh. in Dean Marčetič, mag. inž. arh., 2AMV Arhitekti