Kaj je bila največja razlika med prvo in drugo tekmo?

Na drugi tekmi smo bolje pristopili k dvoboju, hkrati smo tudi vedeli, kako Jeseničani igrajo in kakšen je njihov sistem. Naredili smo tudi manj napak, čeprav še vedno preveč. Več smo uporabljali branilce, s čimer smo prišli do več strelov na gol, izkoristili pa smo tudi več priložnosti.

Ste pred prvo tekmo Jeseničane premalo poznali?

Zdelo se nam je, da bodo igrali enak sistem igre, kot ga ima reprezentanca, saj je trener Jesenic (Nik Zupančič, op. p.) tudi pomočnik selektorja v izbrani vrsti. Prevečkrat smo skušali priti individualno v njihovo tretjino, zato so imeli Jeseničani na prvi tekmi veliko protinapadov, s čimer so prišli do zadetkov. Ravno pri tem smo najbolj popravili našo igro, čeprav imamo še rezerve.

Kakšno je bilo vzdušje na Jesenicah, kjer se je zbralo 2500 ljudi?

Odlično. Upam, da bo na naslednjih tekmah še več gledalcev. Letošnji finale je spet zanimivejši kot v prejšnjih letih.

So vas zmotile kritike po prvi tekmi?

Niti ne vem, kakšne so bile kritike, ker ne spremljam medijev. Na to, kar pišete novinarji, se sploh ne oziram.

Jezni so bili tudi navijači.

To je normalno, saj so vsi pričakovali, da bomo prvo tekmo gladko zmagali. Vidi se v naši igri, da zadnji mesec nismo veliko delali. V zadnjem tednu smo spet postavili stare temelje, a še vedno ne igramo, kot smo v EBEL.

Kaj pravi trener Fabian Dahlem?

Po prvi tekmi nam je Dahlem pokazal video posnetek, kako smo igrali in kje smo delali največje napake. Po zmagi na Jesenicah smo bili vsi spet bolj zadovoljni. Kljub temu bo potrebno zmanjšati število individualnih napak.

Kako bi ocenili raven hokeja v finalu?

Zdi se mi, da so tekme za gledalce privlačne. Končno se je znova vrnilo staro rivalstvo med Olimpijo in Jesenicami, s čimer imamo spet prave derbije.

Kaj lahko pričakujemo danes v Tivoliju na tretji tekmi?

Na Jesenicah smo res morali nujno zmagati, da smo izenačili serijo. Po psihični ravni bo tretja tekma lažja. Od prve do zadnje minute bomo morali biti osredotočeni, da si ne bomo spet otežili dela, na drugi strani pa bomo morali izkoriščati naše priložnosti.