Na sredini tekmi v Ribnici ste si poškodovali desno stegensko mišico, a proti Holstebroju igrali. Zakaj?

Na srečo ne čutim bolečin, že pred tekmo z Danci pa sem sam pri sebi vedel, da bom stisnil zobe in da me poškodba ne bo ustavila. Mišica je počena v velikosti 4,5 krat 2,5 milimetra, kar je zelo veliko in bi moral počivati. Osem mesecev sem čakal na takšno tekmo. A ne želim se zaradi svoje slabše igre izgovarjati na poškodbo. Enostavno nisem bil pravi in prevzemam nase odgovornost za slabo igro v napadu. Toda najpomembneje je, da je noga zdržala celotno tekmo, upam pa, da bo tako tudi v sredo v Celju in v nedeljo na Danskem. Če bo potreben prisilni počitek, naj se to zgodi na tekmah domače lige proti Krškemu in Sevnici.

Gorenje je sredi drugega dela zaostajalo že za pet golov (19:24). Kaj se je dogajalo z vašo ekipo?

Niti jaz niti celotna ekipa nismo bili na pričakovani ravni. Predvsem v obrambi v prvih 45 minutah nismo igrali tako, kot smo se dogovorili. To smo storili šele v zadnji četrtini. Če bi takšno raven igre v obrambi, kot smo jo prikazali v zadnjih petnajstih minutah, dvignili vsaj na 50 minut, bi bilo tudi vratarjema lažje. Posledično bi imeli tudi več (pol)protinapadov in bi dosegli več lahkih zadetkov. A veseli dejstvo, da smo po visokem zaostanku naredili preobrat in da smo kljub slabši igri premagali dobrega nasprotnika. Edini klub, ki v pokalu EHF do tekme v Rdeči dvorani še ni izgubil v tej sezoni.

Na posnetkih igre Holstebroja izstopa zelo globoka obramba, o kateri pa v Velenju skoraj ni bilo sledu. Ste bili presenečeni?

Ne, mene niso presenetili. Čeprav smo na posnetkih videli, da igrajo globoko in agresivno obrambo na devetih, desetih metrih, se to v Velenju skoraj ni dogajalo. A to je logično, kajti mi smo hitrejši in spretnejši od njih, zato niso igrali tako globoke obrambe, ampak precej plitko. Če bi Danci igrali zelo globoko, bi bila to voda na naš mlin, saj bi mi imeli zelo veliko praznega prostora.

Vas je pa verjetno presenetilo, da je v igro vstopil tudi njihov trener, že 41-letni nekdanji danski reprezentant Klavs Bruun Jörgensen.

Na sredini tekmi danske lige proti Koldingu, ki ga je Holstebro dobil kar z devetimi goli razlike, se je poškodoval desni zunanji igralec Simon Birkefeldt. Dobil je močan udarec z žogo v glavo in verjetno pretres možganov. Da je v igro vstopil trener Jörgensen, je malce nenavadno, a v športu se dogajajo tudi takšne stvari. Na našo žalost je v enem izmed napadov dosegel tudi zadetek.

Le zadetek prednosti ni velik kapital pred povratno tekmo na Danskem.

Nikakor ne moremo biti zadovoljni z najmanjšo možno prednostjo. Seveda smo si želeli občutnejše zmage, a glede na to, kako smo igrali in kako je tekma potekala, smo lahko zadovoljni z razpletom. Podvig je že to, da smo od minus pet v zadnjem delu tekme prišli na plus ena. Verjamem, da bomo vsi dvignili raven igre v vseh segmentih. V ligi prvakov v minuli sezoni smo na Danskem premagali Aalborga, zato ne vidim razlogov, da ne bi tudi Holstebroja. Prepričan sem, da smo boljši od njega.

A pred povratnim obračunom vas v sredo čaka derbi s Celjani. Komu boste namenili več pozornosti, Holstebroju ali pivovarjem?

Čeprav derbi prihaja med dvema težkima tekmama v Evropi, se ga veselimo. Na vsaki tekmi gremo na polno in na vsaki želimo zmagati. Tudi proti Celjanom ne bomo kalkulirali in varčevali z močmi za Holstebro. A če bi že moral izbirati med razpletoma tekem z Danci in Celjani, bi raje izbral uspeh v Evropi in uvrstitev na sklepni turnir v Berlinu. Tudi če v sredo izgubimo s Celjani, to ne bo tragedija, kajti finale končnice za prvaka se igra na tri zmage, glede na izenačenost obeh klubov pa prednost domačega igrišča ne bo odločilna.

Kako ste doživeli zamenjavo trenerja Ivana Vajdla, s katerim sta dobro sodelovala že v Trebnjem?

Za nekatere slabše igre v zadnjem času ni bil kriv trener, ampak igralci. Glede na kakovostno razliko v primerjavi z Loko, Izolo in Slovanom bi morali tekme zlahka dobiti tudi brez trenerja. Čeprav nismo izgubili nobene tekme, je prišlo do zamenjave trenerja. Vsaka zamenjava prinese novosti, spremembe, drugačno energijo, igralci se skušajo dokazati novemu šefu. Gregor Cvijič ima malce trši pristop kot Vajdl.